RÉGIÓHŐ Kft. tájékoztatója

droszler | 2007. február 20 18:27:07 | körmendi hírek |
A RÉGIÓHÕ Kft. ezúton tájékoztatja Tisztelt körmendi Fogyasztóit az utóbbi idõben gyakran felmerült kérdésekkel kapcsolatban.

A Népszabadságban 2007.02.16.-án „Távhõdíjemelések nullától száz százalékig”–cikkel kapcsolatban az alábbiakat közöljük:
A cikkben a körmendi távhõ költségrõl közölt adat a 27.160 Ft/lakás/hó nem valós és nem a RÉGIÓHÕ Kft.-tõl származik, ezért jogi úton sajtó helyreigazítást kérünk tõlük.
Információink szerint legalább 31 településen drágább a távfûtés, mint Körmenden. A legdrágább a körmendinél 49,1%-kal magasabb összeg, Ajka a legolcsóbb, pedig ugyanennyivel kevesebb. Ennek oka, hogy ott a hõt az erõmûtõl vásárolják a földgáz költségének töredékéért.

A távhõköltségek számításával kapcsolatban:
A „távhõtörvény” értelmében az elfogyasztott hõenergiát a hõközpontban kell megmérni, és azt kell kiszámlázni. Egy-egy hõközpontra – a városban 26 db van – egy vagy több épület kapcsolódik, amelyek fajlagosan különbözõ hõfogyasztásúak..
A távhõszámla szempontjából 5 támogatottsági kategória van, ami ilyen mértékben differenciálja még az azonos hõfogyasztású- és méretû lakások számláját is. Emiatt nagyon kevés az azonos feltételekkel rendelkezõ lakás, tehát a számlák ritkán összehasonlíthatók egymással

A távhõszolgáltatás díjmegállapítása törvény, kormányrendelet és önkormányzati rendelet szintjén szabályozott, tehát sem szolgáltató, sem az önkormányzat szabadsága nem korlátlan e tekintetben.

Számítási példa a Népszabadság-ban figyelembe vett lakás adatokkal és Körmenden érvényes díjtételekkel, támogatások nélkül:

Kattintson a képere !



Látható, hogy a cikkben közölt 27.160 Ft-nál ez lényegesen, 32 %-al kevesebb.

RÉGIÓHÕ Kft. Körmend



A fenti tájékoztatót a szolgáltató kérésére jelentettük meg, a Népszabadság cikk illetve a honlap fórumán zajló vitára reagálva. (szerkesztõ)


Régióhõ Kft. honlapja


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.