Happy Valentine's Day

droszler | 2003. február 19 15:42:13 | körmendi hírek |
Valentin üzenetek angolul

Kattintson a képere !Ismét felpezsdült a Kölcsey Ferenc Gimnázium élete február 14-én, a Valentin napon Az iskola folyosóján elhelyezett, gyönyörűen díszített postaládába dobhatták a diákok piros kuponra írt angol nyelvű üzeneteiket, melyeket a 10.B osztályosok postáztak a címzetteknek; iskolatársaiknak és tanáraiknak.
A részletekbe Szirmay Judith angol szakos tanárnő, az ötlet gazdája avatott be bennünket, kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy tavaly hagyományteremtő célzattal fogott hozzá a Valentin nap "kölcseys" megünnepléséhez. Az angolszász országokból átvett hagyomány kapcsán egy angol lapban látta, hogy az újságban pénzért lehetett e napon jókívánságokat küldeni. Ő a lapban található kupont egy piros lapra lefénymásolta, a gyerekek ezeken természetesen ingyen küldhették el kizárólag angolul megfogalmazott üzeneteiket. 14-én délelőtt a tanárnő kibontotta a ládát, és diákjai továbbították az üzeneteket.
Mivel az elsősök még nem beszélnek olyan jól angolul, mint a felsőbb évesek, ezért az angol szaktanterem ajtajára ragasztott ki angol nyelvű mintaszövegeket, hogy segítse számukra az üzenetek megfogalmazását. A gyerekek nem éltek vissza a lehetőséggel, mivel egyetlen egy bántó tartalmú sem volt az üzeneteik között, melyek száma az idén a tavalyi 150-ről 380-ra emelkedett. A tanulók amúgy is hamar megkedvelték ezt a fiatalos ünnepet, és érdeklődve várják a következő Valentin napot.

Takács Marietta
Rábavidék 2003.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.