Pollenjelentés 11. hét

droszler | 2007. március 27 12:50:42 | közérdekü |
A 11. héten nagy mértékben visszaesett a mogyoró (Corylus) pollenszórása - közepes szintet csak Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán és Veszprémben ért el, a többi állomáson alacsony szintet mértek. Néhány állomáson kis mértékben emelkedett az éger (Alnus) pollenjének mennyisége, virágzása azonban már lecsengõben van - az állomások felénél közepes, felénél ennél alacsonyabb szintet regisztráltak. Erõsen csökkent a tiszafafélék (Taxaceae/Cupressaceae) pollenkoncentrációja - a nagyon magas szintet egy állomáson sem érte el, a magas szintet is csak Budán és Nyíregyházán, a többi állomáson közepes, illetve alacsony szintet monitoroztak. Emelkedett a kõris (Fraxinus) pollenjének mennyisége - bár a magas szintet sehol sem érte el, 9 állomáson regisztráltak közepes, 6 állomáson alacsony szintet. A nyár (Populus) pollenszórása átlagosan nem változott, néhány helyen erõsödött, néhány helyen csökkent - magas szintet Debrecenben, Gyõrött és Nyíregyházán ért el, a többi állomáson közepes szintet monitoroztak. Erõsen emelkedett a légkörben a fûz (Salix) pollenjének koncentrációja - Zalaegerszegen magas szintet detektáltak, a többi helyen közepes, illetve alacsony szintet mértek.
Kis mértékben csökkent a kültéri allergén gombaelemek koncentrációja - a magas szintet egy állomáson sem érte el, Budán és Gyõrött közepes, a többi állomáson alacsony szintet regisztráltak.
Interneten is elérhetõ polleninformáció a http://efrirk.antsz.hu/oki/pollen/uj.html lapon található.

Dr. Páldy Anna
mb. fõigazgató helyettes fõorvos
osztályvezetõ

Az ÁNTSZ Aerobiológiai Hálózatának adatbázisa szerzõi jogi és különjogi védelem alatt áll. Az adatok további felhasználása, kereskedelmi célú értékesítése büntetõjogi eljárást von maga után.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.