Tűz a World Proteins üzemében

droszler | 2007. április 27 18:04:47 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Tûz a World Proteins üzemében

Az elõzetes információk szerint a World Proteins körmendi üzemében kazán robbanás okozta a tüzet. A robbanást követõen az üzemépület és teljes környéke lángba borult. A kiemelt riasztású tûzhöz a körmendi tûzoltókon kívül Szombathelyrõl, Sárvárról, Zalaegerszegrõl, Ajkáról is érkeztek tûzoltók.
A könnyûszerkezetes gyárépület teljes terjedelmében jelenleg is ég, eloltására nincs remény. A tûzoltók több fecskendõvel az épület hátsó részében két nagyméretû gáztartály hûtésével azok felrobbanását próbálják megakadályozni.
A gyárból a robbanást követõen az ott dolgozóknak sikerült kimenekülni, így személyi sérülés nem történt.
A gyár mellett nemrég átadott Tesco áruházat és parkolóját kiürítették a robbanásveszély miatt. Itt illetve a 8-as fõút túloldalán is egy-egy benzinkút található. A tûz továbbterjedését a tûzoltóknak sikerült megakadályozni, így a benzinkutak nincsenek veszélyben.
A sûrû füst akadályozza biztoságos közlekedést. A gyárépület a 8-as 86-os út keresztezõdésében található. Forgalomelterelésre lehet számítani. Aki teheti kerülje el a környéket.
A rendõrség lezárta a környéket, mintegy 800 m-es körzetben kiürítésre került sor.

21 óra
A 4000 m2-es gyárépület teljesen kiégett, a tûz oltása jelenleg is tart, melyet várhatóan csak a holnapi nap fejeznek be

További képek a Képgalériában


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.