Bebicegtek a döntőbe

droszler | 2007. május 25 14:18:18 | kosárlabda |
Körmend - Kisebb csodának lehettek szemtanúi szerdán este azok, akik a helyszínen izgulták végig a Lami-Véd Körmend-Falco KC Szombathely kosárlabda-elõdöntõ utolsó, ötödik mérkõzését. Az ezer sebbõl vérzõ piros-feketék nagyszerû játékkal kvalifikálták magukat a bajnokság döntõjébe.

A Lami-Véd Körmend-Falco KC Szombathely elödöntõ-sorozatot a lehetõ legtovább húzták a felek, így szerdán este az ötödik mérkõzés volt hivatott arról dönteni, hogy melyik csapat képviseli a vasi kosárlabdát a bajnokság döntõjében. A hazaiak végül 89:78-ra legyõzték a vendégeket, és ezzel 3:2-re menyerték a párharcot.

Pedig az elõjelek nem éppen a piros-feketék sikerét ígérték. Fodor Márton és Ledoux civilben a kispadon, Fodor Gergõ bemelegített ugyan, de látható volt, hogy nem fog pályára lépni. Aztán az újabb csapás: a meccs 18. percében a csapat motorja, Chauncey Leslie súlyos sérülést szenvedett, és kiszállt a játékból. Azonban a körmendi fiúkat ezen az estén nem lehetett megállítani, és hõsies küzdelemben bemasíroztak a döntõbe.


Fantasztikus, csodálatos, hihetetlen! - nyilatkozta lapunknak a mérkõzés után örömmámorban úszva Fodor Sándor, a Lami-Véd Körmend ügyvezetõje. Véleményét egy nappal a mindent eldöntõ, ötödik Körmend- Falco mérkõzés után is tartja.


- Nehéz érzelmek nélkül nyilatkoznom az elmúlt napok, hetek eseményeirõl - fogalmazott Fodor Sándor. - Amit a fiúk az Albacomp és a Falco ellen véghezvittek, az egy olyan történet, ami be kell, hogy kerüljön a körmendi kosárlabda történelemkönyvébe - méghozzá aranybetûkkel. Lassan elfogytunk, de a fiúkat csak vitte elõre a szívük. Hõsök, sztárok nõttek fel a szemünk elõtt. Olyan játékosok, mint Ferencz, Kutasi vagy éppen Vavra az elmúlt években kiegészítõemberekként tették csendben a dolgukat. Amikor azonban szükség volt rájuk, elõléptek, a hátukra vették a csapatot, és bebizonyították, hogy minden terhet elbírnak, képesek meccset nyerni, kiélezett helyzetben remek teljesítménnyel elõrukkolni. A Falco elleni utolsó mérkõzésünkrõl pedig csak felsõfokon tudok beszélni. Amikor a csapat kulcsembere, Leslie megsérült, nagyon megijedtem. A fiúk azonban nem roppantak össze, volt tartásuk, óriási lelkesedéssel mentek elõre, és kicsikarták a gyõzelmet. Nem tudom, hány csapat lett volna képes ilyen tettre. De a drukkerek is nagyon kellettek a sikerhez. Sok mérkõzést megéltem már a körmendi kispadon, de ilyen szurkolásban még nem volt részem - beleértve a bajnoki döntõket sem. Talán a drukkerek is érezték, hogy milyen hõstettet hajtanak végre a fiúk. Mindenki tudja, hogy vannak gondjaink, fõleg anyagi problémáink. De bizakodó vagyok: a csapatunk két-három naponta bizonyítja, hogy érdemes a támogatásra. Ilyen teljesítmény mellett nem lehet közömbösen elmenni, biztos vagyok benne, hogy szép jövõ vár a körmendi kosárlabdára.


Lehet és kell is ünnepelni, de ne feledjük, a bajnoki döntõben egy bombaerõs Szolnok vár a Körmendre. A papírforma nem a Rába-partiak végsõ sikerét sejteti.


- Tény és való, jelen helyzetünkben a Szolnok az esélyes - folytatta az ügyvezetõ. - Fodor Márton, Ledoux és most már Leslie személyében három alapemberünkre nem számíthatunk. Én viccesen, de halálosan komolyan gondolva azt mondtam a fiúknak, hogy kiosztom nekik az aranyérmet, hiszen erkölcsileg már megnyerték ezt a bajnokságot. Persze azért megteszünk mindent, hogy az álom tovább tartson. Aztán pedig ne feledjük, az Albacomp és a Falco is esélyesebb volt nálunk, mégis mi jutottunk a döntõbe. Ezek a játékosok már mindent megtettek, amit lehetett, bõven teljesítõképességük határa felett kosaraztak, a folytatásban béklyók, teher nélkül léphetnek pályára, és ebbõl bármi kisülhet.


A szerdai mérkõzés után kisebb ünneplésen vett részt a körmendi csapat, ahol megpróbáltunk mindenkit szóra bírni.


Sabáli Balázs vezetõedzõ: - Bebicegtünk a döntõbe. Amit ez a csapat az elmúlt hetekben mûvelt, az emberfeletti! Leslie sérülése sajnálatos, de továbbra is elõre kell néznünk, és ez már egy ajándék, hogy ott vagyunk a döntõben. Továbbra is lazán kell játszanunk, ezt kértem ezen a találkozón is a játékosoktól, hogy ne legyen rajtuk teher. Ma az ünneplésé a fõszerep. Közel az elsõ mérkõzés, megpróbálunk tisztességesen felkészülni és megoldani a feladatot. Kevesen vagyunk, de megyünk tovább!


Zsebe Ferenc edzõ: - A sors igazságtalansága lett volna, ha Leslie sérülése után nem mi jutunk a döntõbe, hiszen az elsõ félidõben már hússzal is mentünk. Így nem a szerencsésebb, hanem a jobb CSAPAT nyerte meg a mérkõzést, és jutott tovább.


Patonay Imre szakmai igazgató: - Az én szememben ez a gyõzelem felér a 87-es bajnoki sikerrel! Mert három kezdõjátékosunkat nélkülözve, a megsérülõ Leslie-t elveszítve produkáltunk olyan játékot, ami minden dicséretet megérdemel.


Trummer Rudolf csapatkapitány: - Az természetes, hogy mindenki örül ennek a sikernek, mint ahogyan én is, de ennek a gyõzelemnek az értékét emeli, hogy annyi sérülés, viszontagság után sikerült a Falcót legyõznünk, amely majdnem teljes csapattal állt ki ellenünk. Ebben a bajnokságban az aranyérem minket illet!


Mujanovics Samir: - Továbbra sem fejezem be a pályafutásomat, addig, amíg bajnokok nem leszünk. Nagyon boldog vagyok! A mai meccsen a fiúkkal túlteljesítettünk minden reális célt. A döntõben mi lesz? Szerintem nem is igazán fontos. Ahhoz képest, hogy ma milyen csapatunk volt, boldogok lehetünk mi és a szurkolók is!


Kutasi Gergely: - Azt hiszem a pályán és a nézõtéren is kijött a körmendi szív! A döntõ? Ajándék!


Ferencz Csaba: - Nem gondoltam volna, hogy ez így végzõdik. Nagyon boldog vagyok, mindent megtett a csapat! Sajnos megint eggyel kevesebben lettünk. Hogy mi lesz a továbbiakban? Az biztos, hogy mindent meg fogunk tenni a döntõben is. Nagyon köszönjük a szurkolóinknak a biztatást, fergetegesen buzdítottak minket!


Vavra Péter: - Ki nem ugrál, nem körmendi! Hejj-hejj!


Marqus Ledoux: - Ez egy óriási ünnep a körmendi csapat és a szurkolók számára, boldog vagyok, hogy a részese lehetek! Leslie sérülése nagyon igazságtalan volt a sorstól. Borzasztóan sajnálom, nagyon fájdalmas lehetett, de erõs fiú, rendbe fog jönni, és remélem minél hamarabb visszatér!


Fodor Márton: - Amit a srácok mûveltek - aki éppen a pályán volt - az felfoghatatlan, hihetetlen még utólag is. Nem volt egyszerû mindezt a kispadról megélni, de nagyon boldog vagyok! Többen is szóltak, hogy Leslie sérülése után mindenképpen szükség lesz rám a döntõben. Nagyon szeretnék játszani, de sajnos reális esély nincs rá. Ma is, csak attól, hogy ugráltam a padon, bedagadt a bokám.


Fodor Gergely: - Õszintén szólva tátva maradt a szám attól a teljesítménytõl, amit a fiúk nyújtottak. Leslie betegen vállalta a játékot, sajnos rossz vége lett, de addig is hozzájárult ahhoz, hogy nagy elõnyre tegyünk szert. Egész meccsen azon vívódtam, hogy bemenjek, ne menjek, de tudtam, hogy a lábam alkalmatlan arra, hogy egyáltalán fussak, nem hogy még egy jó meccsen pályára lépjek. Nagyon sajnálom, mert szerettem volna jobban kivenni a részem ebbõl a találkozóból. Le a kalappal mindenki elõtt, aki pályára lépett! Esküszöm, én még ilyen mérkõzést nem láttam, amióta az NB I-ben kosarazok.


Az alapszakaszban és a playoffban is remek formában kosarazó, a döntõbe jutásból oroszlánrészt vállaló Chauncey Leslie játékára az idén már nem számíthatnak a körmendiek. Az amerikai irányítót hétfõn délelõtt a Sportkórházban megmûtötték.


- Leslie-nek a combjában a feszítõizma szakadt el, illetve a térdkalácsa törött szét - tudtuk meg a mûtétet végzõ dr. Berkes Istvántól. - Ez egy nagyon súlyos, nagyon fájdalmas sérülés. A bal térdét egy másfél órás mûtéttel raktuk rendbe. A lábára négy hétig rögzítõkötés kerül, majd ezt követõen elkezdheti a rehabilitációs munkát. Körülbelül három hónap múlva kezdheti a sportjellegû tréningeket. Arra egyelõre 90 százalékos esélyt látok, hogy a pályafutását olyan szinten folytassa, mint a sérülés elõtt.

Szerzõ: Tóth Gábor

Forrás: www.vasnepe.hu

A mérkõzésen készült felvételek: Vas Népe Online


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.