Megbecsülik egykori elnöküket

droszler | 2003. március 04 21:55:02 | körmendi hírek |
Önzetlenül és példamutatóan

Nemrégiben levelet kapott a Hagyományőrzők Baráti Körétől nemrégiben lemondott elnökük, Komjáthy Kálmán. Az alábbiakban ebből idézünk néhány gondolatot:
"A baráti kör munkájából való végleges visszavonulásod bejelentését meg nem értéssel és sajnálattal fogadtuk. Annál is inkább, mivel a kör megszületését és évtizedes eredményes működését jórészt Neked köszönhetjük. Szándékod megváltoztatásodra tett erőfeszítésünk sajnos nem járt eredménnyel, így arra kényszerültünk, hogy a neveddel fémjelzett dicséretes és színvonalas munkát mi próbáljuk meg a kialakult hagyományoknak megfelelően tovább folytatni. Úgy érezzük, hogy ezzel tartozunk Neked, és mindazoknak, akik igényelték és támogatták a kör tevékenységét. Önzetlen és igen sokoldalú szervező munkádat mi csak e szerény, de őszinte hangú levelünkkel van módunkban megköszönni."

A levél is mutatja, hogy a hagyományőrzők megbecsülik egykori elnöküket, akit arról kérdeztem e néhány kedves sor kapcsán, hogy a kör fennállásának 10 éves évfordulóján néhány mondatban összegezze működésüket.
- Mindig önzetlenül és példamutatóan tettük a dolgunk, és más hasonló civil szervezetekhez hasonlóan a városunk gazdagításán és szépítésén fáradoztunk. Számos rendezvényt szerveztünk neves előadókkal, történészekkel, írókkal, ugyanakkor emléktáblákat, emlékműveket állítottunk, hogy népünk hagyományainak masszív emléke is maradjon. Azért is szükség volt erre, hogy az utánunk jövő nemzedék okuljon, illetve tanuljon történelmünkből. Sikeres volt a Doni-áttörés emlékére rendezett ünnepségünk, a Csaba József emlékév alkalmából pedig a kör egy könyvet fog megjelentetni Csaba József levelezéséből. Több mint száz ilyen levelet adtunk át Dr. Nagy Zoltán múzeumigazgatónak. Úgy érzem, volt értelme az elmúlt évtizedben végzett tevékenységünknek, és ezért lett volna jó, hogy ha egy képviselő, esetleg a polgármester úr az évforduló alkalmából kifejezte volna köszönetét ezeknek az embereknek, akik önzetlenül, minden köszönet nélkül tették a dolguk

Csihar Tamás
Rábavidék 2003


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.