Több mint 70 Mercedes Classic Körmenden

droszler | 2007. június 02 11:26:02 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
70 Mercedes-Benz klasszikautó volt a Várudvaron

Magyarország egyik legszebb vidéke, az Õrség június elsõ hétvégéjén különleges eseménynek adott otthont: az V. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra több mint 70 Mercedes-Benz klasszikautóból álló mezõnye 2007. június 1-jén, pénteken startolt Budapestrõl, majd Pannonhalma, Celldömölk, és Sághegy érintésével Sárváron érz célba. A verseny június 2-án folytatódott: Sárvár, Körmend, Szentgotthárd, Nemesnép és Ják érintésével a csillagos autócsodák a szombathelyi Fõ térre futnak be. A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra legidõsebb autója egy 1933-ban gyártott Nürburg 500, amelybõl összesen 2 létezik a világon.
Az V. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra résztvevõi két nap alatt 16 pontgyûjtõ állomáson haladtak át, és közel 550 km-t tesznek meg az Õrségben. A gondosan karbantartott, csillogó autócsodák elvarázsoltak kicsiket és nagyokat, nõket és férfiakat egyaránt.

Kattintson a képere !


A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra lelkes résztvevõje a világhírû operaénekesnõ, Miklósa Erika. Már az I. Csillagtúrán is indult 1968-ban gyártott, OPERA-8 rendszámú Mercedes-Benz 250 CE W114 típusú jármûvével. A New York-i Metropolitan Éj királynõje jó eséllyel pályázik a Csillagtúra kupára, hiszen az elmúlt versenyek egyikén etap-gyõzelmet ért el.
Az énekesnõ elmondta, hogy csodálatos autóját hét évvel ezelõtt kapta és vele egykorú. Örömmel vesz részt ezeken a túrákon és reméli ebben az évben is jó helyezést érnek el autójával közösenA Mercedes-Benz Classic Csillagtúra 2003-ban indult útjára a Mercedes-Benz magyarországi vezérképviselete és a Mercedes-Benz Classics Magyarország Egyesület szervezésében. A rendezvényen 1976. december 31. elõtt gyártott, vagy a stuttgarti Classic Center által „klasszikusnak” minõsített Mercedes-Benz autók vehetnek részt. A verseny ún. átlagtartó ügyességi verseny, amely során adott idõ alatt adott távolságot kell a résztvevõknek teljesíteni. Így egyforma eséllyel indulnak a különbözõ évjáratú és teljesítményû autók. A Csillagtúra különlegessége abban rejlik, hogy – más veteránautós megmérettetésekkel ellentétben – minden évben Magyarország különbözõ tájegységét fedezi fel, és kizárólag Mercedes-Benz klasszikautók vesznek részt a rendezvényen.

Az I. Csillagtúra mezõnye Eger városát látogatta meg, majd a következõ években Pécs, Szeged és a Zalai-dombság látta vendégül a különleges jármûveket. A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra versenyzõi 2003 óta 2219 kilométert teljesítettek és Magyarország 218 településére látogattak el. A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra mezõnyében eddig több mint 100 különbözõ Mercedes-Benz oldtimer állt rajthoz.

További képek a Képgalériában

A rendezvényekkel kapcsolatos további információ:
http://www.media.daimlerchrysler.hu
http://www.mercedes-benz.hu/csillagtura


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.