Öt ismert személyiség a szelektív hulladékgyűjtésért

droszler | 2007. június 04 20:12:09 | közérdekü |
Rendhagyó kampányt indított az ÖKO-Pannon Kht. a szelektív hulladékgyûjtés népszerûsítésére: sztárok öltötték magukra azokat a hulladékból készült ruhákat, amelyek formabontó stílusukkal, hangulatukkal kívánják felhívni a figyelmet az újrahasznosítás lehetõségére.

Öt ismert magyar személyiséggel kampányol idén az ÖKO-Pannon Kht., hogy minél nagyobb népszerûséget teremtsen a szelektív hulladékgyûjtésnek a lakosság körében. Gryllus Dorka, Tóth Gabi, Kásás Tamás, Till Attila és Szilágyi Tibor vállalkoztak arra, hogy arcukat, alakjukat adják az újszerû kezdeményezéshez, és hulladékból készült ruhákban állnak a fényképezõgép elé.
A sajtótájékoztatón Till Attila vallott saját környezettudatosságáról, illetve faggatta a sztárokat arról, hogy õk miért tettek eleget a kht. felkérésének, és privát életükben mit tesznek környezetük tisztaságának megóvásáért.

AZ ÖTLET
A kampány alapgondolata, hogy ismert személyiségek és a hulladék nem mindennapi bemutatásával a szelektív hulladékgyûjtés fontosságára és egyben elkerülhetetlenségére hívja fel a figyelmet. Az ÖKO-Pannon Kht. megalakulása óta végez lakossági szemléletformáló és oktató tevékenységet annak érdekében, hogy a lakossággal elfogadtassa és megkedveltesse a helyes hulladékkezelés módszerét, azt természetes, mindennapi tevékenységgé tegye. A korábbi kampányok után idén elérkezettnek látta az idõt arra, hogy rendhagyó módon, szó szerint divatot teremtve szólítsa meg az embereket. Viszkei György ügyvezetõ igazgató elmondta: „Célunk az, hogy az élet különbözõ területének közismert, több generációt reprezentáló, hiteles személyiségein keresztül hatásosan bemutassuk, hogy a hulladék nem szemét, a hulladék érték.” Ezt jól szimbolizálják a kampány fotóin szereplõ ruhák, amelyek valóban hulladékokból készültek. Az igazgató külön kiemelte és megköszönte, hogy a sztárok ellenszolgáltatás nélkül vállalták a kampánnyal járó feladatokat.


Kattintson a képere !1600 hulladék – 69 méter huzal és fólia – 3000 lyukasztás

A mai rendezvényen részt vett Gryllus Dorka, Tóth Gabi, Szilágyi Tibor és Till Attila, aki egyben a mûsorvezetõi szerepkört is betöltötte. Sor került a werkfotók bemutatására is, melynek során a sztárok felelevenítették a különleges fotózás élményeit. A sajtótájékoztatón továbbá láthatók voltak azok a ruhák, melyeket a hírességek a fotókon viselnek. Ezek elkészítéséhez közel 1600 darab hulladékot, 69 méter huzalt és fóliát használtak fel, Tóth Gabi konzervdobozokból készült ruháján pedig 3000 lyukasztást kellett ejteni.

További képek: http://www.flickr.com/photos/noguchi/


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.