Konkrét válasz nem sok akadt

droszler | 2007. június 07 09:44:47 | körmendi hírek |
Körmend (bb) - A környezetvédelmi fõfelügyelõség az M8-as autóút országhatár és Körmend közötti szakaszának elõzetes vizsgálati dokumentációjáról tartott közmeghallgatást tegnap a polgármesteri hivatalban.

A beruházók, a tervezõk elmondták, a tervezett út egyik szakasza északról kerüli majd el Körmendet, s a mintegy tíz kilométeres út a Berki útnál érne véget. Nem egysávos, hanem kétszer kétsávos utat építenek majd ki. Varga Tibor, az építtetõ kft. képviselõje szerint a kivitelezést 2008 végén kezdenék el.

A nyomvonalak ismertetése után a jelenlévõk hallhattak a zaj-, a por- és a levegõszint méréseirõl, a környezetvédelmi vizsgálatokról. Megtudhatták, hogy az út megépülése nélkül mennyivel nõne a mostani utak forgalma, s azt is, hogy milyen mûszaki praktikákkal (zárt vagy félig zárt alagutak, töltések, hidak) próbálják elkerülni a kivitelezõk a kényelmetlenségeket. A legfontosabb kérdésekre azonban konkrét válaszok nem érkeztek. Vasalja, Magyarnádalja és Kemestaródfa polgármesterei hangot adtak nemtetszésüknek az északi nyomvonalterv miatt, amelyben szerepel például a kemestaródfai átvágás. A faluban az út a két településrész között félalagútban haladna Csákánydoroszló felé. A déli nyomvonalterv is nemtetszést váltott ki, ugyanis Horvátnádalját vágná ketté az út, s ez lakóházakat is érintene, sõt, a vasúti átjárót is valószínûleg át kellene helyezni. Az itt élõk is megjelentek a közmeghallgatáson, azonban kérdésükre, hogy mennyiben érintené házaikat a beruházás, konkrét válaszokat nem kaptak.


Bebes István, Körmend polgármestere arra a kérdésre szeretett volna választ kapni, lehetne-e kétszintes közlekedés a vasúti átjárónál, mivel így a közúti forgalmat kevésbé zavarná a vonatközlekedés. A szakemberek azonban erre sem tudtak felelni, csupán annyit mondtak, hogy finanszírozási szempontból is meg kell ezt vizsgálni.

http://www.vasnepe.hu
  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Közmeghallgatás  2007. május 29 15:19:17Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.