A Tourinform iroda a turizmus új esélye

droszler | 2007. június 20 09:12:21 | kultúra |
Körmend (kor) - Számos érdeklõdõ elõtt nyílt meg tegnap délután a színházterem aulájában az új Tourinform iroda. Korbacsics Anna vezetésével ezentúl fontos információkat szolgáltat az iroda.

Amint azt Bebes István polgármester is hangsúlyozta, megérett a helyzet egy önálló Tourinform iroda nyitására. A fideszes politikus szerint Körmendnek számos olyan érté-ke van, amit érdemes megmutatni országnak-világnak. Mindjárt itt a Batthyány-kastély vagy a víziturizmus. De említhetõ a Várkert szépsége, a kerékpározás lehetõsége. Ezen iroda indulásával az lehet a cél, hogy minderrõl értesüljenek leendõ vendégeink , mondta. A városvezetõ méltatta a Magyarország-Szlovénia-Horvátország Interreg-program támogatásával megvalósuló, Batthyányak és az Õrvidék a lélek fényében címû programot, amelynek keretében tegnap az irodaavatón túl több kiállítást is megnyithattak. Korbacsiscs Tibor, a kulturális központ igazgatója hasonló szellemben méltatta az eseményt. Megjegyezve: az iroda feladata az lesz, hogy Körmend bõséges tárgyi és szellemi munícióját értõen és vonzóan kínálja a nagyvilág felé.

A megnyitón részt vett és felszólalt Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt. csoportvezetõje is. Örülünk az avatónak, Körmend ezt megérdemli. Vas megyében ez a 7., a régióban a 17., országosan pedig a 147. Tourinform iroda. Amelyek évente 2,5 millió látogatót fogadnak, s legfõbb értékük a személyes hang , mondta.


Az irodanyitó után a jelenlévõ vakok és gyengén látók figyelmébe ajánlva nyílt meg a Hunyd le szemed és láss! címû kiállítás, majd tapintható tárlat nyílt a kastély dísztermében. Ezt követõen cipõtörténeti gyûjteményt és képeslapokat ajánlottak a közönségnek, majd nívós muzsika szórakoztatott. Egy nagyváros is megirigyelhette volna a tegnapi körmendi kínálatot. Nem csak a Rába vonzó, az lehet a kultúrturizmus is

Szerzõ: Kozma Gábor

forrás: www.vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.