Elköszöntek a, kedvencek

droszler | 2007. június 22 10:57:40 | kosárlabda |
Kattintson a képere !Befejezõdött a 2006-2007-es bajnoki szezon, amelyben két amerikai játékos is erõsítette a körmendi kosárlabda csapatot. Sorsuk balszerencsésen alakult, a rájátszásban mindketten sú­lyos sérülést szenvedtek. Ledoux Marquis Achilles-ína elszakadt, Leslie Chauncey térdkalácsa „önállósította" magát egy zsákolás­kísérletet megelõzõen. Hazautazásuk elõtt a szurkolók két ked­vencével váltottunk néhány szót a körmendi sportcsarnokban:

- Bár a szerzõdés aláírásakor mondta a menedzserem, hogy Körmenden imádják ezt a játé­kot, de bevallom õszintén, ilyen érdeklõdésre és fantasztikus han­gulatra nem számítottam. Nekem óriási élmény volt ebben az aré­nában kosárlabdázni, egészen biztos, hogy ezt sohasem fogom elfelejteni. Mellesleg olyan csa­patban játszottam, ahol egyéni­leg is sokat fejlõdtem - mondta Chancey, az amerikai irányító.
- Csak megismételni tudom mindazt, amit játékostársam el­mondott. Szerencsére van jó né­hány DVD-re rögzített mérkõzés a birtokomban, ezt mindenkép­pen meg akarom mutatni a csalá­domnak és a barátaimnak, mert különben nem hinnék el, hogy minket itt mennyire szerettek.Még soha nem játszottam olyan helyen, ahol ehhez hasonlót ta­pasztaltam volna. Élményekkel gazdagon és reménykedve uta­zok el a hazámba bízva abban, hogy egészségesen visszatérhe­tek Európába, esetleg ismét Ma­gyarországra - így Ledoux Marquis, a "légtér ura".

Cauncey szintén reménykedik abban, hogy súlyos sérülésébõl felépül, de még nem döntötte el: a következõ szezonban pályára lép-e. Mint mondja, nagyon va­lószínû, hogy kihagy egy évet, bár nem tagadja, a fürsten­feldiektõl kapott ajánlat nagyon hízelgõ. (Õ is szeretne elõbb­utóbb visszatérni Európába, mert jól érzi magát az "öreg földré­szen", de semmiképpen sem akar csalódást okozni a szurkolóknak.
Mindketten nagyon örültek an­nak, hogy a körmendi csapat be­verekedte magát a döntõbe, csak azt sajnálták, hogy õk a fináléban már nem segíthettek. Marquis szerint kezdetben túl sok játékos fordult meg a csapatnál, késõbb, amikor letisztult a helyzet, akkor lett eredményes a gárda. Leslie azt emelte ki: õ érezte, hogy ez az együttes többre is képes a hatodik helynél, s nagyon örül annak, hogy a tavalyi harmadik helynél sikerült elõbbre lépni eggyel. Egybehangzóan állítják: a csapat edzõje, Sabáli Balázs kitûnõ szak­ember, nem véletlen, hogy egy bajnokesélyes együttes irányítását bízták rá a következõ szezontól (Sabáli edzõ Pakson folytatja pá­lyafutását - a szerk.).

Leslie nem tartja elképzelhe­tetlennek, hogy két-három év múlva újra a körmendi csapatot erõsítse, reményét fejezte ki, hogy addigra az anyagi gondok is megoldódnak. Elmondták, még egy havi bérükkel tartozik a klub, de ígéretet kaptak arra, hogy ezt rövidesen rendezik.

vita

Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.