Miénk itt a tér

droszler | 2007. június 22 08:27:11 | körmendi hírek |
Körmend - Amatõr festõk képeibõl nyílt kiállítás a városi kiállítóteremben. Csapó Mihály, Kovács Elek és Szendi Ferenc munkáit Korbacsics Tibor, a kulturális központ igazgatója ajánlotta a közönség figyelmébe.

A körmendi festõk kiállítására szóló meghívón a következõ idézet áll: Az igazság mindig az egyszerûségben rejlik, sohasem a bonyolult vagy az összekavart dolgokban. Ez a mondat pontosan jelzi, hogy azok a képek, melyeket Csapó Mihály, Kovács Elek és Szendi Ferenc alkottak, éppen az egyszerûségükben nagyszerûek. Nincs bennük mögöttes tartalom, jelentésük egyértelmû. A város, a természet szeretete, az õrségi paraszti élet tisztelete köszön vissza a képekrõl.

Szendi Ferencrõl eddig is sokan tudták, hogy festõként tevékenykedik, de Csapó Mihály és Kovács Elek szinte a semmibõl tûntek elõ alkotásaikkal. Mindkettõjük munkáját Szendi Ferenc segítette - ezt Korbacsics Tibor a kiállítás megnyitóján katalizátorszerepnek nevezte.


Kovács Elek kizárólag tájképeket hozott a kiállításra, melyeknek nagy része magántulajdon, s egy-egy körmendi lakás ékessége. Szobafestõként dolgozik, de néhány éve tájképek festésével is próbálkozik. Paál László a kedvence, akit azért csodál, mert tájképeit - az erdei utakat, a misztikus hangulatú erdõbelsõket - pompás részletességgel festette meg.


Csapó Mihály élénkebb színeket használ, képein felfedezhetõ néhány ismerõs utca és épület, így a körmendi Szent Erzsébet templom, a Várkert vagy a Mónus Illés utca.


Szendi Ferenc egy-két portrét is kiállított, de javarészt õ is tájképeket mutat be a városi kiállítóteremben.


A kiállítás megnyitóján Boros Gábor is közremûködött. A zenész két népszerû számot énekelt: a Locomotív GT Miénk itt a tér címû dalát és Balázs Fecó A csönd éve címû slágerét, nosztalgiázó hangulatot teremtve a tárlatnyitón.

Szerzõ: Tóth Judit

Forrás: www.vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.