Áldatlan állapotok a nyolcas főúton

droszler | 2007. június 24 10:02:02 | körmendi hírek |
A forgalomszámlálási adatok szerint naponta mintegy 9-10 ezer (!) gépjármû, igen nagy számban teherautó és kamion halad át a 8-as számú fõút kör­mendi (Rákóczi úti) szakaszán.

Az állapotok néha már kaoti­kusak, nem beszélve az erõs kör­nyezetszennyezésrõl és a már­már elviselhetetlen zajokról, dü­börgésrõl, melyek az útfelület rossz állapotából is adódnak. Ez sajnos jellemzõ az esti és éjsza­kai napszakokra is. Sokáig már nem odázható el az útszakasz vá­rost elkerülõ részének kiépítése.
Az Országos Környezetvédel­mi, Természetvédelmi és Vízügyi Fõfelügyelõség az M8-as autópá­lyává fejleszthetõ autóút ország­határ és Körmend 8-as - 86-os ke­resztezõdés szakaszának elõzetes vizsgálati dokumentációjához kapcsolódóan közmeghallgatást tartott június 6-án Körmenden a városházán. A dolog szépséghibá­ja „csupán" az volt, hogy déli 12 órai kezdettel. Így aztán nem meg­lepõ, hogy eléggé gyér létszámban vettek részt rajta érdeklõdõk. Vol­tak érintettek viszont Horvátnád­aljáról, Magyarnádaljáról, vala­mint Kemestaródfáról is.
A 8-as számú fõút „eredetijét" éppen 70 évvel ezelõtt, 1937-ben még mint német hadiutat építette meg Körmend belterületén a Hu­nyadi úttól a budapesti Palatinus Építõ Rt. A munkálatokról fenn­maradt néhány régi fotó, valamint a cég útfelületbe ágyazott, a Rázsó Iskola elõtti ré­szen a mai napig a bitumen alatt fellelhetõ vaspecsét is. Az útsza­kaszt az idõk során többször javí­tották, átépítették, korszerûsítet­ték, a nyolcvanas évek második felében a belvárosi közlekedési sávjait is bõvítették. Ám a mai kor és a közlekedés volumené­nek már ez sem felel meg.

ász

Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.