Alpok-Adria-Pannónia Nemzetközi Képzőművészeti Tárlat

droszler | 2007. július 15 10:01:50 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
ALPOK – ADRIA - PANNÓNIA NEMZETKÖZI KÉPZÕMÛVÉSZETI TÁRLAT
2007. július 14 – augusztus 26.
Körmend – Batthyány kastély, Városi Kiállítóterem és Sala Terrena Galéria
Kiállítóhelyiségekben


A Körmendi Kulturális Központ kiállítási tevékenysége szempontjából az elmúlt év közepétõl az egykori Városi Kiállítóterem mellett újabb színterekkel számolhat.
A Batthyány kastély egykori levéltári épületének földszintjén, az ún. „hûsölõ terem” nagyszerû lehetõséget biztosít a kamara kiállítások mellett, térben nagyobb igényû tárlatok megrendezésére.
Nemzetközi kiállításaink sora tavaly augusztusban „woman and migration” címmel, - Európától Amerikáig terjedõen - közel 50 képzõmûvésznõ alkotásainak körmendi bemutatásával kezdõdött.
A július 14-én megnyílt Alpok – Adria - Pannónia Nemzetközi Képzõmûvészeti Tárlat gondolata az év elején Zágrábban, horvát képzõmûvészek kiállításán született meg.
A kiállításon 5 nemzet 55 alkotója jelent meg.

A kiállítás, amely egy nagy képzõmûvészeti manifesztáció kezdõ lépése, az osztrák, olasz, szlovén és horvát partnerek, valamint a rendezõ Körmendi Kulturális Központ reményei szerint a kiállítás címében megjelenõ földrajzi-történelmi területek három régiójának további együttmûködését készíti elõ.
A kiállításon Pannóniát Vas megyében élõ, vagy a megyéhez kötõdõ mûvészek képviselik: Bartek Péter Pál, Boldi (Szmrecsányi Boldizsár), Bonyhádi Károly, Karácsonyi László, Nagy Csaba, Oroszy Csaba, Polgár Csaba, a körmendi születésû Szenteleki Gábor, Szántó István, Sebõk Éva, Soós Nóra, Szilárdi Béla, Veres Gábor.
A tárlat védnökei Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyûlés elnöke és Bebes István, Körmend Város polgármestere.
A kiállításnyitón adta át Kovács Ferenc megyei elnök, valamint Dr. Németh István, a Büki Gyógyfürdõ ZRT elnök-vezérigazgatója az általuk felajánlott díjakat.
A kiállítás ideje alatt a látogatók véleményét is várjuk. Szavazataikkal eldönthetik, hogy a Bebes István polgármester által felajánlott „közönség-díjat” melyik mûvész veheti át a Körmendi Napok keretében, augusztus 19-én.
A kiállítás nem jöhetett volna létre Elisabeth Ledersberger-Lehoczky mûvésznõ személyes mûvészeti kapcsolatai és Pálóczi Zsuzsanna szervezõ tevékenysége nélkül, akik egyúttal a kiállítás rendezõi.
2007. július 14-én, szombaton 18 órakor Korbacsics Tibor igazgató, Kovács Ferenc megyei elnök és Bebes István polgármester köszöntõje után Elisabeth Ledersberger-Lehoczky képzõmûvész, az Osztrák Képzõmûvészek Szövetségének elnökhelyettese ajánlotta az érdeklõdõk figyelmébe 5 ország 55 képzõmûvészének nemzetközi tárlatát, Zsoldos Zoltán zenei közremûködésével.
A kiállításnyitót megtisztelte és köszöntõt mondott Peter Vernik a Szlovén Képzõmûvész Szövetség elnöke és Franco Vecchiet, az Észak-Olasz Képzõmûvészcsoport vezetõje.
A kiállításnyitón külön köszöntötték Dr. Gálig Zoltánt, a Szombathelyi Képtár igazgatóját, aki szakmai szempontból nyújtott segítséget a tárlat megrendezéséhez, valamint a szintén sok segítséget nyújtó Cvetka Hojnik szlovén mûvésznõt.
A tárlat teljes anyaga – Elisabeth Ledersberger-Lehoczky szervezésében – október 6-tól Eisenstadban látható majd.

A megnyitón készített további képek a Képgalériában >>>itt


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.