Felhívás csónakfelvonulásra

droszler | 2007. július 17 09:02:26 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Körmend Város Önkormányzata 2007-ben ismét megrendezi a hagyományos augusztus 19-ei csónakfelvonulást és tûzijátékot a Rába-folyón.

Nemzeti ünnepünk elõestéjén formabontó keretek között emlékezünk az államalapító Szent István királyra, átadjuk, és megszegés után körbekínáljuk az új kenyeret, majd feldíszített csónakok sora és a tûzijáték következik. A Rába-parti ünnepség a Kulturális Központ által szervezett Körmendi Napok rendezvénysorozat része.
Különbözõ szórakoztató mûfajokat képviselõ sztárok, hazai és külföldi alkotómûvészek, valamint a hagyományainkat õrzõ és ápoló civil szervezetek együttesen teszik emlékezetessé a gyönyörû történelmi örökséggel rendelkezõ folyó-menti városunkban élõknek és az ide látogatóknak az ódon falak között és a vadvizû folyó partján töltött napokat.
A Rába természeti értékeinek védelme, az évtizedek óta hagyományos csónakfelvonulás megújítása, mindennél fontosabb célunk.
Ezért fordulunk felhívásunkkal városunk lokálpatrióta lakóihoz, akik munkahelyi, baráti, vagy lakóközösségi összefogással színesíthetik a csónakok felvonulását.
Ugyancsak ez a cél vezérel bennünket akkor, amikor megszólítjuk a Rába-folyó partján található, vagy tõlük távolabb élõ települések közösségeit, hogy feldíszített, vagy akár csak lampionos csónakjaikkal legyenek részesei a Rába-parti kultúrák találkozójának.
Az elmúlt évekhez hasonlóan a részvételnek reklámértéke is hatalmas, hiszen közel tízezer érdeklõdõ elõtt hangozhat el a feldíszített csónak készítõinek bemutatkozása, akár termékrõl, szolgáltatásról, újdonságról, településrõl vagy kultúráról legyen szó.
A legötletesebb csónakok készítõi jutalomban részesülnek.
Reméljük, hogy minél többen csatlakoznak felhívásunkhoz, hiszen ezzel az eseménnyel is ráirányíthatjuk a figyelmet a Rába-folyóra. A részvételi szándékot a mellékelt „Jelentkezési lap”-on kérjük jelezni.


Körmend, 2007. július 16.

Körmendi Kulturális Központ és Faludi Ferenc Könyvtár

Körmend Város Önkormányzatának Képviselõ-testülete

Korbacsics Tibor s. k.
igazgató

Bebes István s. k.
polgármester



A jelentkezési lap letölthetõ >>>itt


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.