Piros-feketék: all-in!

droszler | 2007. augusztus 06 16:54:26 | kosárlabda |
A Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabdacsapata idén mindent bezsebelt, amit a honi színtéren be lehet: bajnoki címmel és kupagyõzelemmel is megajándékozták a közönségüket. Az elmúlt hétvégén a piros-feketék drukkerei feltették az "i"-re a pontot: megnyerték a a szurkolók számára rendezett Remondis TopikTornát.


Az ország talán legnagyobb kosaras fórumán már hetek óta lázban égtek a drukkerek, hiszen az unalmas uborkaszezonban, egy-egy nagyobb igazolás mellett, csupán az éppen aktuális bajnokcsapat vezérszurkolói által életre hívott Remondis TopikTorna jelentett felüdülést.

A B-közepek találkozója már pénteken este elkezdõdött a piros-feketék törzshelyének számító Sziesztában. Az esti órákban olyan érzése lehetett az embernek a városban, mintha a bajnokság be sem fejezõdött volna. A Tiszaparton kisebb-nagyobb csoportokba verõdve "énekelték" saját rigmusaikat a szurkolók. A szurkolók, akik közül sokan kótyagos fejjel várták a szombaton induló küzdelmeket. Mint azt a torna fõ szervezõitõl, Barcsik Tamástól és Pókász Endrétõl korábban megtudtuk, tíz csapat jelezte részvételi szándékát a Tiszaligeti Sportcsarnokban megrendezendõ viadalon.

— Akadtak nehézségeink a rendezéssel kapcsolatban, a nyári idõszakban nagyon nehéz volt támogatókat találni. Közel 200 embert kellett vendégül látnunk, ez pedig komoly költségekkel jár. A házigazdák csapatán kívül a Körmend, az Albacomp, a Pécs, a Falco, a Kaposvár, a Dombóvár, a Kecskemét és a Debrecen vett részt a TopikTorna versenyén — mondta Pókász Endre. — Nagy bánatunkra sajnos a paksiak nem tudtak önálló együttest kiállítani az idén, de itt voltak ráérõ drukkereik, s egy vegyes csapatot alkotva a más városokból, Zalaegerszegrõl, Egerbõl és Hódmezõvásárhelyrõl érkezõkkel, természetesen pályára léptek a tornán.
A szolnoki gárda mindenáron szerette volna lemásolni a kedvencek idei diadalmenetét, azaz az Olaj kupa- és bajnoki gyõzelme után a szurkolók is megnyernék a maguk versenyét. Reménykedésük nem is bizonyult alaptalannak, hiszen az elmúlt két évben egyaránt döntõt játszottak a helyi drukkerek.

— Mindkétszer a szombathelyiekkel csatáztunk a fináléban — emlékezett vissza a közelmúlt sikereire Barcsik Tamás. — Két esztendeje, Pakson mi nyertünk, tavaly, Fehérváron azonban õk vitték el a pálmát. Véleményem szerint a tavalyi döntõsökkel idén is számolniuk kell a végjátékban a riválisoknak. Az esélyesek között említhetem azonban még többek között a körmendieket és a székesfehérváriakat is. - mondta még pénteken Tamás.

A vasárnapi Szolnok-Székesfehérvár döntõ meglepõen színvonalas, pörgõs 40 percét pécsi és kecskeméti szurkolók körében követtem. - Örülhetsz, lesz egy jó évetek, amikor tényleg mindent megnyertek. - mondja Baranyából érkezett cimborám. Akkora buli volt pénteken és szombaton este is, hogy én ma már a labdát sem tudnám megfogni. - teszi hozzá, miközben az üres pizzásdobozt zsákolja be a kukába. A meccset végig vezetve, fölényesen nyeri a házigazdák alakulata, a lelátóról zengett a buzdítás, a megjelent 20-30 szolnoki drukker pénztárgépszalagokkal teremtett fiesztahangulatot a csarnokba. A legnagyobb tapsot az MVP-nek választott Szabó Gábor kapta. Az ünneplés medencés partival és pezsgõvel zárult a Mentetleni üdülõsoron. Persze ez már csak a piros-feketéknek szólt...

Forrás: Szoljon.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.