Inkább össze kellene fogni

droszler | 2007. augusztus 09 08:14:52 | körmendi hírek |
Bebes István azt reméli, hogy a körmendi kosárklub tulajdonosi köre döntésre jut a hét végéig

Körmend - A kívülállóknak úgy tûnik, hogy belharc gyengíti a körmendi kosárlabdát - a Rába-parti drukkerek egy része szerint ennek lett áldozata Patonay Imre. Bebes István polgármester viszont úgy véli, jelen pillanatban egyéni ambíciókról nincs értelme beszélni, hiszen egyelõre a csapat mûködése, sõt léte is veszélyben van.

- A körmendi kosárlabda sokat köszönhet Patonay Imrének, akárcsak Kristóf Lászlónak, Szekeres Jenõnek és Faragó Gábornak - fogalmazott Bebes István. - Természetesen Putesznak meg kell köszönni a rengeteg sikert, szép eredményt, amit az elsõ csapat edzõjeként, vagy akár utánpótlástrénerként elért. Ugyanakkor azt azért megjegyezném, hogy a korábbi esztendõk sok-sok diadala nem kizárólag egy ember érdeme. Én mindig csapatban gondolkodom. Ennek megfelelõen szerintem a bajnoki érmekhez, a kupadiadalokhoz a játékoskeret, a szakmai stáb, a menedzsment, a támogatók és a szurkolók is hozzájárultak.

- Az elmúlt napokban, hetekben a személyemet ért megjegyzéseket ugyanakkor határozottan visszautasítom - folytatta a polgármester. - Többször is kijelentettem, most is megteszem: amint rendezõdik a csapat anyagi helyzete, rögtön felállok, a folytatásban semmiféle vezetõ szerepet nem kívánok betölteni a klubban. Csak segíteni szeretnék, most ugyanis az a legfontosabb, hogy a Körmend ne kerüljön a Baja vagy az Oroszlány sorsára. Szeretném leszögezni, hogy anyagilag soha nem profitáltam a kosárcsapatból, soha, semmilyen formában nem vettem fel fizetséget sem. Felmerült az a vád is felém, hogy politikai tõkét kívánok kovácsolni a klub esetleges rendbetételébõl, ami nevetséges. A barátaim óva intettek attól, hogy szerepet vállaljak a konszolidációban, hiszen ebbõl csak rosszul jöhetek ki. A sejtéseik beigazolódtak: a klub érdekében szembekerültem olyan emberekkel, akik esetleg jobban, többet kommunikálnak a drukkerekkel. Nem biztos, hogy szerencsés, ha néhány ember - lehet, hogy csupán a személyes rosszakaróimról van szó - megpróbálja megosztani a körmendi kosarastársadalmat; inkább össze kellene fogni, és háttérbe szorítani a személyes ambíciókat.

- De térjünk át a fontosabb teendõkre - folytatta Bebes István. - Sajnos nem úgy mennek a dolgok Körmenden, ahogyan azt sokan szeretnék. Köztudott, a hét magánszemélyt számláló tulajdonosi kör csak harmadszori nekifutásra tudta összehívni a taggyûlést, és a legfontosabb kérdésben akkor sem jutottunk dûlõre. Úgy érzem, hogy a régi tulajdonosi kör néhány tagja nem akarja átadni a jogokat egy új tulajdonosi körnek - pedig lenne jelentkezõ. Értem én, hogy rengeteg pénzt befektettek a klubba, de tudomásul kell venniük, hogy ezeket az összegeket már soha nem fogják visszakapni. Körmenden változtatásra van szükség, csak profi klubként maradhat életben a Rába partján a kosárlabda. Valamiért úgy érzem, hogy a régi tulajdonosi kör egyes tagjai - vagy talán a mögöttük álló személyek - nem hajlandók a változtatásra. Ha minden marad a régiben, akkor hamarosan ismét katasztrofális helyzetbe kerül a klub, mert csak görgeti maga elõtt a személyi és az anyagi problémákat. Éppen ezért közöltem a régi tulajdonosokkal: a hét végéig dönteniük kell, hogy mit akarnak. Ha addig nem adják át a tulajdonrészüket, és az azzal kapcsolatos különféle jogokat, akkor én kiszállok a konszolidációból, és a régi tulajdonosoknak kell továbbvinniük az ügyeket. Hat hét van hátra a bajnoki rajtig, most még lenne idõnk letenni egy új, profi klub alapjait. További halogatásra nincs idõ. Mindenkinek döntenie kell, hogy mi a fontosabb: az egyéni érdekek, vagy a csapat jövõje.

Tudni kell, hogy a tulajdonosok eddig körülbelül a törzstõkével és a tagi kölcsönökkel együtt 30 millió forintot tettek bele a klubba - tudtuk meg Landherr Attilától, a körmendi kosárklubot mûködtetõ társaság egyik tulajdonosától. - Ezt az összeget már nem kapjuk vissza. Ez nem is probléma, ebbe beletörõdünk, hiszen márciusban a Lami-Védnek, illetve az általa képviselt pénzügyi körnek is átadtuk volna jelképes egy forintért a tulajdonrészünket. Aztán június 5-én ismét tettünk egy ilyen jellegû felajánlást a polgármester úrnak, aki megpróbált új tulajdonosokat szerezni. A probléma azonban az, hogy a leendõ új tulajdonosi kör azt is szeretné elérni, hogy még körülbelül 30 millió forintot fizessünk bizonyos tartozások rendezésére, amit õk nem szeretnének átvállalni. Erre nem vagyunk képesek, ha képesek lennénk, akkor nem kellene átadni üzletrészünket. De bízunk abban, hogy péntekig sikerül megállapodnunk, és nem lesz akadálya az új tulajdonosok szerepvállalásának.

Forrás: www.vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.