Új Testis Temporis kiadványok

droszler | 2007. augusztus 23 10:54:04 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Négy új kiadvánnyal gazdagodott a Testis Temporis, vagyis Az idõ tanúja sorozat.

A kötetek közül három a Batthyány családhoz kapcsolódik. A Körmendi Napok rendezvényeként Batthyány-kastély dísztermében Szabó Ferenc alpolgármester mondott köszöntõt, aki elmondta, hogy a Rába-parti településen olyan szintû Batthyány-kutatás folyik, ami egyedülálló az országban. Hozzátette, hogy a Testis Temporis sorozatnak immár húsz kiadványa jelent meg a város önkormányzatának támogatásával és különbözõ szponzori felajánlások segítségével.
Dr. Gyürki László pápai prelátus két könyvecskérõl tartott ismertetõt. Elõször a Batthyány család gyógyító tagjairól beszélt. Elmondta, hogy a boldoggá avatott Dr. Batthyány-Stratttmann Lászlón kívül a neves famíliában többen érdeklõdtek a természettudományok, s az orvoslás iránt. A pápai prelátus krimiszerûnek nevezte másik kötetét, amely Körmendi Gáspár Domonkos-rendi szerzetesrõl szól.

Dr. Nagy Zoltán múzeumigazgató A Batthyányak nemzetsége Vas vármegyében címmel jelentette meg füzetét, melyet rövidesen a honlap on-line kiadványok menüpont alatt is elérhetnek.

Kattintson a képere !


A negyedik kötet Molnár András munkája, s a kétszáz esztendeje született, tragikus sorsú miniszterelnök, gróf Batthyány Lajos életét ismerteti. A Testis Temporis sorozat füzetei – az elõzõekhez hasonlóan – lehetõséget adnak az olvasóknak arra, hogy megismerjék a történelem egy-egy korszakát és jeles személyeit. A kiadványok gazdagon illusztráltak, mindegyiket festmények, címerek, épületek fotói díszítik.



Tóth Judit

Borítótervek: Jámbori Tamás

Kattintson a képere !

Kattintson a képere !


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.