A huszárok után jöttek a kopjások

droszler | 2007. augusztus 24 10:30:36 | körmendi hírek |
Körmend-Felsõberkifalu (tj) - Az idén a Körmendi Napok keretében rendezték meg a felsõberki faluvigalmat, amely nagy sikert aratott.

Ebben az esztendõben kétségkívül a huszárfelvonulás és -bemutató aratta a legnagyobb sikert a rendezvényen. Délelõtt lábteniszbajnoksággal és fõzõversennyel indult a felsõberki program. A lelkes szakácsok mindenféle jót készítettek: bakonyi betyárleves, gulyás és halászlé fõtt a kondérokban. De volt olyan versenyzõ is, aki sült vadnyúl készítésével próbálkozott. Délután a temetõ bejáratánál keresztszentelésre került sor, amit Bebes István polgármester köszöntõje után Németh Zoltán körmendi plébános celebrált. Elhangzottak Assisi Szent Ferenc nyolcszáz évvel ezelõtt írt gondolatai, melyeket a plébános azért állította beszéde középpontjába, mert véleménye szerint ma is aktuálisak. A legnagyobb sikert a huszárfelvonulás és -bemutató aratta. Ezen a Batthyány Lovasbandérium mellett a Salföldi Kopjások, a Gyulaffy László Hagyományõrzõ Lovasbandérium, a Zalai Gyepûvédõk, a Cserszegtomaji Szabadcsoport és a szombathelyi 11-es Hagyományõrzõ Huszárbandérium vettek részt. A rendezvény vendége volt a Sokac Néptáncegyüttes és a Sokadia Tamburazenekar, akik kulturális mûsorral szórakoztatták a közönséget.

A felsõberki vigalmon a közös, városi jegyek mellett feltûntek olyan helyi sajátosságok is, amiket érdemes megõrizni, tovább vinni. Már csak azért is, mert ezek erõsítik igazán a közösségeket.

forrás: www.vasnepe.hu




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Körmendi Napok képekben  2007. augusztus 20 19:44:37



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.