Kosárlabda: a férfi válogatott a bentmaradásért küzd Spanyolországban

droszler | 2007. augusztus 28 15:56:58 | kosárlabda |
Két vereség után két gyõzelemmel zárta pótselejtezõs szereplését a Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány által irányított magyar férfi kosárlabda-válogatott, amely viszont így a körbeveréseknek köszönhetõen csoportjában csak a harmadik, utolsó helyen végzett.

A folytatásban, az Európa-bajnokságnak otthont adó Spanyolországban, a szintén csoportutolsó svédek és dánok ellen már a Divízió A-s tagság meghosszabbítása a tét, amelyhez viszont mindkét leendõ ellenfelünket le kell gyõzni.
Az Eb-re kiadó egyetlen helyért csoportunkból a bosnyákok küzdhetnek, akik Bulgária hazai, majd Magyarország elleni idegenbeli sikerüket követõen azt a luxust is megengedhették maguknak, hogy a folytatásban mindkét ellenfelüktõl kikapjanak. Az Eb-pótselejtezõs ráadásban azonban lényegesen nehezebb feladat vár rájuk, hiszen a macedónok, de még inkább az izraeliek is Eb-részvételben bíznak. Márpedig csak a gyõztes veheti fel a harcot majd az elittel.
A B csoportban Macedónia kiélezett harcot folytatott a csoportelsõségért és a továbbjutásért Észtországgal, az döntött a javukra, hogy amíg idegenben csupán hat ponttal kaptak ki, addig hazai pályán 45 ponttal(!) verték egyetlen fajsúlyos riválisukat.
A C csoportban azonban abszolút egyértelmû volt a kép, a zárófordulóig pontveszteség nélkül álló izraelieknek csak arra kellett vigyázniuk, nehogy 19 pontnál nagyobb különbséggel kapjanak ki Belgiumban. Végül mínusz kilenccel jöhettek le a pályáról, de ez aligha zavarta õket.
De nézzük most a mi leendõ ellenfeleinket.
A svédek a B csoportban nyeretlenül végeztek, de egyik meccsen sem verték õket „agyon”. Hazai meccseik kifejezetten élesre sikerültek, viszont támadójátékuk szinte végig akadozott, kétszer ötven, egyszer 54 pontig jutottak és csak végül jutottak 73 dobott pontig, azt is hazai környezetben.
A dánok ugyancsak nyeretlenül álltak az utolsó fordulóig, ám ott elkapták az ukránokat öt ponttal.
A körbeverésbõl elég szerencsétlenül kijövõ magyar együttes papíron egyértelmûen a svéd és a dán válogatott elõtt jár, ráadásul formában, összjátékban és önbizalomban hegymenetben van az Ivkovics-csapat.
A sorsolást kedden tartják, a mérkõzéseket augusztus 29-én, 30-án és 31-én rendezik.

forrás: MOB


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.