Új Jobbik alapszervezet

droszler | 2007. szeptember 14 07:55:43 | körmendi hírek |
Körmend (tj, kor) - A Jobbik Magyarországért Mozgalom az elmúlt szombaton alapszervezetet alapított a Rába-parti városban, elnöknek Holecz Ferencet választották a jelenlevõk.

Szabó Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetõje is részt vett az elmúlt szombati gyûlésen. Elmondta, hogy a körmendi alapszervezetet Holecz Ferenc vezeti, aki a nyári idõszaki önkormányzati választásokon már a Jobbik Magyarországért Mozgalom-Párt színeiben indult. A gyûlésen elhangzott, hogy az alapszervezet tagjai aktívan részt vállalnak a helyi közéletben, rendezvényeket szerveznek. Emellett minden évben június 4-én megemlékeznek a trianoni tragédiáról.

Holecz Ferenc, az újonnan megválasztott elnök arról tájékoztatott, hogy jelenleg heten tagjai a szervezetnek, de bízik abban, hogy heteken belül bõvül a létszám. Szerinte nagy érdeklõdés mutatkozik a szervezet iránt a Rába-parti városban. Hozzátette, hogy szeretne együttmûködni a többi helyi szervezettel, tagjaikkal is.


Az összejövetelen a Magyar Gárdáról is szó esett, nem véletlenül, hiszen a Jobbik Magyarországért Mozgalom volt felállításának egyik kezdeményezõje. Szabó Gábor végül azt is elmondta, hogy a Rába-parti településen nagy az érdeklõdés a Magyar Gárda iránt , ezért hamarosan toborzást tartanak, s kiválasztják a fizikailag, szellemileg és lelkileg alkalmas személyeket. Véleménye szerint a gárda nem veszélyt jelent, csupán egy civil szervezet, amely segít abban, hogy a várost tisztán tartsák, a tagok részt vállalnak a haditemetõk, hadisírok gondozásában is.


A tájékoztató után megkérdeztük a vendéglátásban dolgozó Holecz Ferencet. Mint mondta, nem kíván információkkal szolgálni a Magyar Gárda körmendi vonatkozásairól. Ennek fõ oka, fogalmazott, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom elsõ embere, Vona Gábor elnök szeptember végén a városba érkezik, és akkor majd részletekbe menõen tájékoztatják a közvéleményt a kérdésrõl.


Az alapszervezeti elnök megjegyezte: a hét alapító közül négyen jelezték, hogy be kívánnak lépni a gárdába, õ viszont pártoló tagként képzeli el kapcsolatát a szervezettel. Részt vesznek a közéletben, megemlékeznek Trianonról, pártolják a gárda alapítását is

forrás: ww.vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.