Kiállítás Árpád-házi Szent Erzsébetről

droszler | 2007. november 13 11:28:44 | kultúra |
Kattintson a képere !Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulója alkalmából szervezett kiállítást a bécsi magyar kulturális intézet, a Collegium Hungaricum.



Magyar egyházközségekkel
Az intézet galériájában kedden megnyíló, Korona, kenyér és rózsák elnevezést viselõ tárlat anyagát a Hesseni Állami Levéltár állította össze. A kiállítás megszervezésében a Bécsi Magyar Katolikus és az Ausztriai Magyar Evangélikus Egyházközösség is közremûködött.



Karitatív tevékenység bemutatása
A magyar rendezõk két fõ mozzanatot kívántak elõtérbe állítani. Egyrészt felhívni a figyelmet az Ausztriában is nagy tiszteletben tartott szent - az alpesi országban is számos templom, iskola, kórház viseli a nevét - magyar eredetére. Másrészt a magyar királylány karitatív tevékenységének bemutatásával aláhúzni a társadalmi szolidaritás fontosságát.



Ünnepélyes megnyitó
A kiállítást tervek szerint Michael Chalupka, az Osztrák Diakónia elnöke nyitja meg. Ott lesz Herwig Sturm evangélikus és Franz Scharl katolikus püspök, de jelezték részvételüket más egyházi vezetõk, illetve a jótékonysági szervezetek képviselõi is. Üdvözlõ beszédet mond Horváth István magyar nagykövet.



A Szent Erzsébet-tárlatot kísérõ rendezvényként nyílik meg a Szent Korona ikonjai címû kiállítás Perlaki József üvegképeibõl, amelyek korábban a Mátyás-templomban voltak láthatók.



Collegium Hungaricum

Forrás: www.orf.at




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · KÉSZ programok  2007. november 05 19:43:11



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.