Interjú Zsebe Ferenccel

droszler | 2007. november 18 17:54:25 | kosárlabda |
KKC info vs Zsebe Ferenc

A csapat szakmai jövõje a tét! A tegnapi nap folyamán a csapat a ZTE- vel játszott edzõmeccset, hogy eldönthesse a szakvezetés, hogy ki is igazán a számunkra legmegfelelõbb légiós. A szakvezetõ Zsebe Ferenc így értékelt:

- Baba, hogy döntöttél? Ki megy, s ki marad?
- Szerintem ugyanazt láttuk amit sejthettünk! Smith jó kezû, ügyes, jól dob, de rutintalan és kihagyja a hármast tiszta helyzetben, dob az embere harminc pontot, lepattan minden ütközésnél.. Ugyanúgy ahogy Dunovic, õ sem a mi emberünk!

- Dunovic?
- Dunovic jó volt akkor amikor döntenem kellett, mellette döntöttem aztán mikor szerzõdést kapott.... mindenki láthatta!

- S az új fiú?
- Látszik hogy jó felépítésû játékos, de korai bármit mondani! Úgy dobott 24 pontot, hogy az elsõ negyedben mutatkozott be nekem és rögtön közölte hogy beteg és két hete nem edzett...
Csendben dobálta a pontokat, nem emelkedett ki a mezõnybõl!

- Sokan bírálják a klubot a sok légiós miatt! Miért tartunk itt?
- Azok bírálnak - jogosan - akik nem tudják, hogy is zajlik a légósválasztás: Vannak az ügynökök akik elküldik a játékos profile-ját, megnézek egy összevágott videót vagy az adott játékosnak az "élete meccsét" s ez alapján döntünk! Néha a statisztikája sem korrekt, a méretekrõl meg ne is beszéljünk... Majdnem mindenki összemegy a repülõn!

- November van, hogyan tovább? A vezetõk beleszólnak a játékosok kiválasztásába?
- A tulajdonos nem szól bele a szakmai munkába, de most már õ is ultimátumot adott, s kijelentette, hogy sok játékost már nem kíván Körmendre utaztatni! Döntenem kell! Inkább leszek most túl válogatós de a rájátszásra összeállunk, mint hogy márciusban befejezze a csapat a bajnokságot!
Leslie vagy Archie után nehéz hasonló kalibert találni, most már biztosra kell mennem! Nehéz a döntés, s ugyebár kritikus a közönség!

- A fiatalok beépítésével hol tartasz?
- Az új tulajdonos kosárlabda akadémiát szeretne alapítani Körmenden, ezért is egyértelmû hogy be kell építeni a fiatalokat! Nekik azonban ki kell érdemelni az edzésmunkával és a hozzáállásukkal azt,hogy a felnõtt NB1-ben számítsanak rájuk! Ha ezt könnyen kapják meg, a percek értéke sem lesz akkora!

KKC Info


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.