Iványi és Németh az év játékosa

droszler | 2007. november 21 16:08:36 | kosárlabda |
Elmarad a karácsonyi "Kosárgála"

Csupán adminisztrációs problémaként kezeli a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), hogy tíz napja a Fõvárosi Bíróság elsõ fokon hatályon kívül helyezte az emlékezetes március 9-i tisztújító küldöttgyûlésén hozott határozatokat.
— Még mindig nem kaptuk kézhez a határozatot, de természetesen készek vagyunk korrigálni az esetleges szabálytalanságokat. Berényi János elnök annak idején 67-36-ra nyert Németh László ellen, míg a mostani felterjesztõk csak 17 plusz szavazat hiányát kifogásolják, azaz olyan, mintha egy 30 pont különbségû meccsen faultproblémákról beszélnénk. Ha megjön a végzés, talán fellebbezünk, végsõ esetben pedig újabb közgyûlést hívunk össze, de hangsúlyozom, hogy nem történt manipuláció és az elnökség legitim módon mûködik — mondta az MKOSZ sajtótájékoztatóján Sterbenz Tamás szakmai alelnök. A korábbi nõi szövetségi kapitány kifejtette, hogy 2006 és 2007 májusa között a szervezetnek mindössze 250 ezer forintos bevétele volt, és a megörökölt mintegy 50 millió forintos adósságból mára 36 millió maradt. Ennek nagy része — 20 millió körüli összeg — a nemzetközi szövetség felé áll fenn, és törlesztése egy-két éven belül várható.— Ami a szövetségi kapitányi posztokat illeti, még a télen megtörténnek a kinevezések, nem zárkózunk el az elõl, hogy klubedzõk irányítsák a válogatottakat — tette hozzá Sterbenz.
A beszélgetésen elhangzott, hogy idén szervezési és anyagi megfontolásból nem rendezik meg a karácsonyi Kelet—Nyugat gálát, helyette márciusban csap majd össze a légiósok csapata a ligaválogatottal.


Az MKOSZ szakmai bizottsága megválasztotta az év legjobbjait, a nõknél a MiZO Pécs 2010 csapatkapitánya, Iványi Dalma a férfiaknál a szerb Vojvodinát erõsítõ Németh István nyert. Iványi egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, nem rajta múlott, hogy a Pécs idén kiengedte kezébõl a bajnoki címet, és a magyar nõi válogatott lemaradt az Európa-bajnokságról. Németh a nyári Európa-bajnoki pótselejtezõkön válogatottunk legjobbja volt, és klubjában, a Vojvodinában is hétrõl hétre kiemelkedõ teljesítményt nyújt.

Forrás: www.ferfikosar.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.