Megbeszélték a teendőket

droszler | 2007. november 22 16:27:08 | kosárlabda |
Körmend (vas) - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárcsapatának vezetõsége, az edzõk és a játékosok kedden este közös megbeszélésen vettek részt.

A hétfõi bajnokin az acélosnak nem mondható MAFC ellen maradt alul a Körmend, így lépéshátrányba került az idei kiegyenlített pontvadászatban a vetélytársakhoz képest. Azonban a vereségnél súlyosabb probléma, hogy egyes játékosok pályán nyújtott teljesítményével gondok akadtak, ezért kedd este közös beszélgetésre került sor a vezetõség - Érsek István ügyvezetõ-igazgató, valamint Szabó Szabolcs tulajdonos - és a csapat között.

- A vezetõség három kérdésben várt választ az edzõktõl és a játékosoktól - tudtuk meg Szabó Szabolcstól. - Mi okozta a gyengébb teljesítményt, miért veszítünk sorra a végjátékban, illetve hogyan tudunk segíteni a jobb eredmény elérésében. A játékosok elmondták, hogy mentálisan nem tudtak kellõképpen felpörögni a MAFC ellen, amiben az játszhatott közre, hogy a szoros végjátékban elveszített két meccs után - Zalaegerszeg és Pécs - elment az önbizalmuk. Az se tesz nekik jót, hogy a légiósok állandóan változnak, tehát a csapat sem állt még össze. De amint látom, ez nemcsak nálunk probléma, hanem más gárdák is keresik még a megfelelõ külföldieket. Azt pedig nem hinném, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségségének vizsgálata - az NB I-es indulási jog átadásáról a régi és az új kft. között - zavarta meg a fejeket, hiszen a vállalkozás stabilan mûködik és mindenki idõben megkapja a fizetését.


- A csapat kérte, hogy igazoljunk egy olyan befejezõ embert, aki a kétes szituációkban képes a mérkõzések eldöntésére - folytatta a tulajdonos. - Megállapodtunk, hogy a lehetõ leggyorsabban keresünk ilyen játékost, akit leginkább a tavaly nálunk szerepelt amerikai irányítóhoz, Chauncey Lesliehez tudnék hasonlítani. Szeretném, ha a hónap végére befejezõdne a légióskeringõ és kialakulna a végleges keret. A fiatalok beépítése sem marad el, ám az eredménykényszer és a kiélezett meccsek miatt egyelõre kevesebb lehetõséget kapnak.


- Pénteken fontos fellépés vár a csapatra, Székesfehérváron Zsebe Ferenc irányításával mindenképpen gyõzni kell, s ezzel kiküszöbölhetjük a hétfõi csorbát. A teljesítmények értékelésére - játékosokéra és edzõkére - ezután kerül sor. Bízom benne, hogy Fehéváron a régi, harcos Körmendet látjuk viszont - zárta szavait Szabó Szabolcs.


Információ még a vasi alakulatról, hogy Máté Balázs immár nem T-licenccel játszik Budaörsön, hanem végleg Patonay Imre csapatába igazolt. A fejlõdéséhez szükséges állandó játéklehetõséget a fõvárosban biztosítani tudják neki és a Semmelweis Egyetemen - TF - akarja folytatni tanulmányait. A Rába-partján sem mondtak le róla, ha A-csoportos szintû játékos lesz, visszavárják.

forrás: www.vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.