Ülésezett az MKOSZ elnöksége

droszler | 2007. december 05 15:30:46 | kosárlabda |
Budapest, 2007 12. 03.
Ülésezett az MKOSZ elnöksége

A mai napon ülésezett az MKOSZ elnöksége ahol elutasították a KKC KFT NB1 A csoportos indulási jog megszerzése iránti kérelmét!
Ez alapján a KKC által mûködtetett kosárlabda csapat – önállóan - nem jogosult az élvonalbeli szereplésre.


A KKC Info megkérdezte Szabó Szabolcs-ot a KKC KFT (Körmendi Kosárlabda Club Sport KFT) tulajdonosának képviselõjét a csapat jövõjével kapcsolatosan:


KKC Info: - Negatív lett a szövetség döntése. Elutasították a kérelmeteket! Hogyan tovább?

Sz:Sz: - Folytatnunk kell a tárgyalásokat a régi tulajdonosokkal. Egyelõre többet nem mondhatok, csak annyit, hogy keressük a lehetséges alternatív megoldásokat!


KKC Info: - Mi történt valójában? Miért utasították el a kérelmeteket?

Sz.Sz: - Egyelõre írásban nem láttam az elutasítás okát, várjuk meg a Szövetség hivatalos határozatát. Annyit azonban elmondhatok, hogy mi egy nem szokványos jogutódlás alapján szerettük volna kérni egy új indulási jogot , a csapatot üzemeltetõ elõzõ cég (BC Körmend Sport KFT) NB1 A csoportos indulási jogát, ami tartalmilag megfelelt volna a jogutódlásnak (azaz a felhalmozott tartozások közös rendezésre kerültek volna) , de formailag nem kellett volna megvásárolnunk az általunk nem ismert könyveléssel rendelkezõ céget!



KKC Info: - Nem kértetek elõzetes állásfoglalást ez ügyben az MKOSZ-tõl?

Sz:Sz : - Jogászaink, nemcsak a Szövetségtõl, hanem az azt felügyelõ államtitkárságtól is kértek állásfoglalást, s mindenhol biztatást kaptunk. A Szövetség még írásban is letette a voksát az általunk felvázolt üzleti modell mellett.



KKC Info: - Feszültnek látszol. Haragszol valakire a döntés miatt vagy jogosnak tartod az elutasítást?

Sz:Sz: - Dühös vagyok. Igazi magyar eset a miénk. Kivédtünk minden külsõs támadást, megszereztük a Szövetség és a többi 13 csapat támogatását , hogy megmaradjon Körmenden a kosárlabda , csak egy dolgot nem tudtunk kivédeni , amin aztán el is buktunk: a belsõ nézetkülönbségeket a régi tulajdonosokkal! . Hogy idézzem a döntést-hozó Ad-hoc bizottság egyik emberének a véleményét : „ A megoldás nálatok - Körmenden van!”
Ezért aztán ez ügyben a csapat jövõjének megnyugtató rendezéséig további nyilatkozatot nem is kívánok tenni.



KKC Info: - Nyugtass meg, hogy van ebbõl a helyzetbõl is egy kiút!

Sz.Sz: - Van biztosan, de még nem látom pontosan az általunk is elfogadható megoldást!
Ami azonban biztos: Mostantól nem lehet helye széthúzásnak, teljes összefogásra van szükség! Addig is a játékosok nyugodtan készülhetnek tovább, minden általunk felvállalt kötelezettségnek eleget kívánunk tenni!



Felkerestük a régi tulajdonosok képviseletében Landherr Attilát is aki megigérte, hogy a tulajdonostársakkal való egyeztetés után holnap reggel nyilatkozni fog – kizárólag – a KKC Info-nak.


KKC INFO 2007. 12. 03



Vas Népe: Veszélyben az indulási jog


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.