Interjú Landherr Attilával

droszler | 2007. december 08 17:38:05 | körmendi hírek |
KKC Info exkluzív interjúja a BC Körmend Sport Kft képviselõjével Landherr Attilával:


- Attila, sok éven keresztül segítetted a körmendi kosárlabdázást. Most mégis bajban van a csapat. Te hogy éled ezt meg?

- Véleményem szerint külön kell választani a dolgokat és világosan beszélni. A csapat nincs bajban, annyi történt, hogy a szövetség - mint ahogy az a sporttörvény szellemisége miatt várható volt-, nem adta meg az indulási jogot az új kft.-nek. Van erre a helyzetre megoldás, hiszen a Basketball Körmend Sport Kft. a nyáron megszerezte ezt a jogosultságot, s a mai napig ezen a jogon - pl. a játékosok a kft-énkben vannak bejelentve- szerepel a csapat az élvonalban, s ezt a lehetõséget a továbbiakban is biztosítani kívánjuk. Mivel azonban nincsenek meg az eszközeink az üzemeltetéshez, ezt az új kft.-nek kell vállalnia biztosítékokkal és törvényes alapon.

- Információink szerint a nyáron sikerült megállapodást kötni az új tulajdonosokkal , most mégis úgy tûnik nézetkülönbség volt köztetek és a Szövetség felé nem tudtatok egységes álláspontot képviselni. Miért?

- Már a nyáron jeleztük, hogy véleményünk szerint az új kft. indulási jogának megszerzése nem harmonizál a sporttörvénnyel, s aggályosnak tartjuk ezt a megoldást erõltetni. Ezért javasoltuk akkor a KKC KFT tulajdonosának, hogy vásárolják meg 1 forintért az üzletrészeinket - miközben az adósságrendezésre is további kötelezettségeket vállaltunk és vállalunk ma is -, s az általunk megszerzett jogosultággal el tudják indítani a csapatot az A csoportban. Tehát nem nézetkülönbségrõl kell beszélni, hanem arról, hogy szerettünk volna a sporttörvénnyel is harmonizáló megoldást. Nem beszélve arról, hogy a zavartalan mûködés érdekében két alkalommal is lehetõvé tettük – legutóbb december 22.-i határideig - , hogy új kft. a régi kft. indulási jogával szerepeltesse a csapatot. Viszont folyamatosan jeleztük, hogy ezt a törvények szellemével harmonikus állapotot kell kialakítani, amiben természetesen partnerek vagyunk.

- Látsz lehetõséget a kialakult helyzet megoldására vonatkozóan?

- Természetesen igen. Viszont határozottan vissza kell utasítanom, hogy téves információkkal (mint például az átvállalt adósság mértéke), és hangulatkeltéssel bárki manipulálja a közvéleményt. Jelentsük ki végre: A KKC 33 millió Ft-os kötelezettségállományt vállalt át, és lemondott 4 évre az évi 11,5 millió Ft-os önkormányzati támogatásról, amibõl mi rendezni tudunk egy hitelt.
Aki úgy gondolja, hogy a régi tulajdonosi kör, megspékelve Patonay Imrével és Fodor Sándorral a körmendi kosárlabdázás vesztét akarja, és ezen munkálkodik, az nincs tisztában a körmendi kosárlabdázás erkölcsi alapértékeivel, és azzal, hogy ezek az emberek mit tettek a körmendi kosárlabdáért. Ez nem a közös megoldás felé vezet. A megoldást abban látom, hogy meghosszabbítjuk a hozzájárulásunkat a bajnokságban való részvételre, viszont éppen a körmendi kosárlabdázás fennmaradásának érdekében, - mint ahogy bárkitõl kérnénk- a KKC Kft-tõé is garanciákat várunk arra, hogy a bajnoki év befejezéséig mindenképpen vállalja a klub üzemeltetését, illetve eközben elõsegíti a régi kft.-be történõ beolvadást, megfelelve ezzel a sporttörvény szellemének.

- Van benned vagy a régi tulajdonosokban bármiféle sérelem amit megosztanál velünk?

- Ez a kérdés azt sugalmazza, hogy valamiféle sérelem alapján érzelmi döntéseket hozunk, magyarul próbálunk megbosszulni sérelmeket. Itt is beszéljünk világosan. Természetesen nem értünk egyet azzal a módszerrel, ahogy néhány embert megaláztak, eltávolítottak a klubtól. A döntéseinket azonban csak és kizárólag a körmendi kosárlabdázás megmentése, fennmaradása motiválja.

- Tudnád támogatni az új tulajdonost és együttmûködni vele ?

- Igen. Azokkal a garanciákkal, amik lehetõvé teszik, hogy a körmendi emberek hosszú távon szurkolhassanak a csapatnak és örülhessenek az eredményeknek.
Azt kérem mindenkitõl, hogy legyen megértõbb velünk, és a tényekre alapozza véleményét. A múltat nem veheti el tõlünk senki, a jövõhöz pedig felelõsen szeretnénk hozzájárulni. Hajrá MTE.


KKC INFO


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.