Körmendi bérlakások

droszler | 2007. december 09 20:18:24 | körmendi hírek |
32 új bérlakást adtak át Körmenden. A magánberuházásban épült otthonokat 13 éven belül kell megvásárolniuk a bérlõknek, a piaci árnál olcsóbban. Addig a bérleti díjhoz támogatást ad a város.

Ezek már az utolsó simítások. Karácsonyra beköltözhetnek a lakók a 32 új körmendi bérlakásba. Az otthonokat az Elsõ Magyar Bérlakásépítõ Kft. építette, így az a városnak nem került pénzébe, de a bérlõket az önkormányzat jelölte ki.

Bebes István polgármester, Körmend

"Ezek a családok garanciát kellett, hogy vállaljanak arra, hogy a lakásukat a késõbbiekben megveszik, egy elõtakarékosságot kellett biztosítani, valamint természetesen egy meghatározott átlagjövedelemmel kellett rendelkezni."

A családoknak 13 éven belül kell megvenni a lakásukat, amely után egyelõre kedvezményes bérleti díjat fizetnek: a havi 35-44 ezer forintos összeghez az önkormányzat és az állam 12 ezer forint támogatást nyújt.

Tamtom Péter ügyvezetõ igazgató, Elsõ Magyar Bérlakásépítõ Kft.

"Alapvetõen azt a réteget célozzuk, aki most nem, de holnapután várhatóan olyan pénzügyi-gazdasági helyzetben lesz, hogy készen lesz arra, hogy bérlõbõl tulajdonossá váljon."

Körmenden még 60-80 család szeretne új lakásba költözni, ezért az önkormányzat egy második ütemben újabb 32 otthon kialakítását tervezi.

Tanai Ibolya



Forrás: Pro-28 Stúdió


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.