Pályázati felhívás

droszler | 2008. január 11 13:20:44 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
PIACI ALAPON BÉRBE ADANDÓ, HALASZTOTT ÉRTÉKESÍTÉSÛ LAKÁSOK BÉRLÕKIJELÖLÉSÉRE VONATKOZÓAN

Körmend Város Önkormányzata Képviselõ-testülete az alábbi pályázati felhívást teszi közzé:

Körmend Város Önkormányzata és a Körmend-Bérlakás Ingatlanfejlesztési és Beruházási Kft. (továbbiakban Kft.) között Körmenden, 2006. szeptember 18-án megkötött együttmûködési megállapodás alapján a Kft. saját beruházásában 24 + 8 lakásos társasház épült Körmenden, a 3545 hrsz-ú ingatlanon (Bástya u.)

A megállapodás értelmében a lakások a Kft. tulajdonát képezik. Az Önkormányzatot bérlõkijelölési jog illeti meg, amely jog alapján a kijelölt bérlõvel a Kft. köt bérleti szerzõdést. A Kft. határozott idejû, egy évre szóló bérleti szerzõdést köt a bérlõkkel, de a bérleti szerzõdés hatálya meghosszabbítható.

A bérbeadás abból a célból történik, hogy a bérlõ a 4. évtõl megvásárolja az általa bérelt lakást. /Lehetõség van ugyanakkor arra is, hogy a bérlõ ennél az idõpontnál hamarabb vásárolja meg az általa használt ingatlant./ Ennek érdekében a bérlõknek kötelezõen lakás-elõtakarékosságot kell vállalniuk annak érdekében, hogy a 4. évre (vagy a bérlõ döntésétõl függõ korábbi idõpontra) a vásárláshoz szükséges fedezet, illetve a hitelfelvételhez szükséges önerõ rendelkezésre álljon. A Kft. arra törekszik, hogy a bérlõkkel vételi jog alapításáról szóló megállapodásokat kössön, amely alapján a bérlõk a szerzõdéskötéstõl számított 5 éven belül megvásárolhatják az általuk bérelt ingatlant.

Tekintettel az érdeklõdõk nagy számára, Körmend Város Önkormányzata Képviselõ-testülete úgy döntött, hogy bérlõkijelölési jogát elõzetes pályázati eljárás lefolytatása alapján, a beérkezett pályázatok ismeretében gyakorolja.

A bérlõkijelölési joggal érintett lakások a következõk:

Ssz Lakás fekvési Lakás Komfortfokozata Várható bér-
helye alapterülete (nm) leti díja Ft/hó
1. II. 21. 47,33 összkomfortos 36.700
2. II. 23. 47,33 összkomfortos 36.700

* A megjelölt bérleti díj összege csak kalkulált összeg, jelentõs változás azonban összegében a szerzõdéskötéskor sem várható. A bérleti díj nem tartalmazza a közüzemi költségeket, és a társasházi közös költséget, mindazt a bérlõnek a bérleti díjon felül kell megfizetnie. A társasházi közös költség összege elõreláthatólag 3200 Ft/lakás/hó.

Pályázati feltételek:

pályázatot nyújthat be az a személy (ek), akinek a - vele együtt költözõket is figyelembe véve – a lakás bérbeadásakor fennálló egy fõre jutó havi nettó jövedelme eléri vagy meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíjminimum másfélszeresét (2008. évben: 42.750,-Ft) és pályázatában vállalja azt, hogy lakás-elõtakarékossági szerzõdést köt, amely alapján minimum havi 10.000 Ft összegû elõtakarékosságra vállal kötelezettséget.
pályázónak vállalni kell minimum három havi bérleti díjnak megfelelõ összegû óvadéknak a bérleti szerzõdés megkötésével egyidejû megfizetését. Az óvadék a bérleti díj esetleges nemfizetésére esetére biztosítja a bérbeadónak azt a lehetõséget, hogy a bérlõvel szemben fennálló követelését (pl. bérleti díjtartozás) közvetlenül az óvadék összegébõl kiegyenlítse.

A pályázat elbírálásánál a bérbe adható lakás nagyság és a bérlõvel együttköltözõ száma a következõk szerint kerül figyelembe vételre:
a.) 1-2 személy esetében legfeljebb 1,5 lakószoba
b.) 3-4 személy esetében legfeljebb 2,5 lakószoba
c.) 5 vagy több személy esetében legfeljebb 3,5 lakószoba

A pályázat elbírálásánál figyelembe vételre kerül a pályázó és vele együtt költözõk havi nettó munkabére, vállalkozónál és szabadfoglalkozásúnál az adóhatóság által elfogadott elõzõ évi adóalap, földterületbõl származó bevétel, nyugdíj, nyugdíjszerû ellátás, Gyes, Gyed, Gyet összege, családi pótlék, munkanélküli ellátás, rendszeres szociális ellátás, növelõ tényezõként, illetve csökkentõ tényezõként a pályázó által fizetett rendszeres tartásdíjak összege.

Több pályázó esetén elõnyt élvez az, aki
Körmenden bejelentett lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik,
vállalja a bérleti szerzõdés megkötésekor, hogy a bérbeadóval (tulajdonossal) vételi jog alapításáról szóló megállapodást köt, és ún. opciós díj fizetésére vállal kötelezettséget. /Az opciós díj, amennyiben a bérlõ megvásárolja az ingatlant, beleszámít a vételárba, amennyiben azonban nem él vételi jogával, abban az esetben elveszíti a bérlõ az opciós díj összegét./ Az opciós díj legkisebb összege hat havi bérleti díjnak megfelelõ összeg. A PTK szabályai szerint vételi jogot a felek 5 évre köthetnek ki, ugyanakkor e szemponton belül további elõnyt élvez az, aki vállalja, hogy 5 évnél rövidebb idõre köt vételi jog alapításáról szóló megállapodást a bérbeadóval. E szemponton belül további elõnyt élvez aki, aki magasabb összegû opciós díjra tesz megajánlást ajánlatában.
Vállalja, hogy a bérleti szerzõdés megkötésekor az elõírt három havi bérleti díjnál magasabb összegû óvadékot fizet meg a bérbeadónak.
a legmagasabb egy fõre jutó havi nettó jövedelemmel rendelkezik,
saját ingatlantulajdonnal (lakás, üdülõ) nem rendelkezik,
kiskorú gyermek (ek) nevelésérõl gondoskodik,
rendelkezik már saját –lakásvásárlási célzattal félretett - megtakarítással.

Az Önkormányzat a beérkezõ pályázatokat alapján listát készít az igénylõkrõl. A listán szereplõ elsõ 2 személy javára gyakorolja Körmend Város Önkormányzata a bérlõkijelölési jogot.

A lakások azonnal beköltözhetõek.


Pályázati adatlap beszerezhetõ: Polgármesteri Hivatal Körmend Szabadság tér 7. fsz. biztonsági szolgálatnál, illetve letölthetõ >>>itt<<<. A pályázatokat kizárólag pályázati adatlapon lehet benyújtani.

A pályázattal kapcsolatosan további felvilágosítás Körmend város jegyzõjénél és aljegyzõjénél szerezhetõ (592-928, 592-930.)

A pályázatokat 2008. január 31.napjáig kell benyújtani Körmend város Önkormányzatának (Körmend, Szabadság tér 7.) címezve.

A pályázat elbírálásnak határideje: a pályázat benyújtási határidõ leteltétõl számított 30 nap. A pályázatokat az e célra létrehozott ad hoc bizottság bírálja el. Az elbírálásról minden pályázó értesítést kap.



Körmend, 2008. január 10.





Bebes István sk.
Polgármester


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.