Kistérségi farsang égető-űzéssel

droszler | 2008. február 04 05:48:53 | Rába szennyezés |
A Pannon Kapu Kulturális Egyesület szervezésében február 2-án jelmezes felvonulásra várták a kistérség lakosságát. Az idõjárás nem volt kegyes a programra beöltözõkhöz és az érdeklõdõkhöz; kora délután eleredt az esõ, a Színházba kényszerítve a farsangi kavalkádot. Szerencsére a produkciók színvonalán ez mit sem rontott: a szentgotthárdi nyugdíjas klub, a rábagyarmati tánccsoport, a magyarlaki asszonykórus és a szentgotthárdi énekegyesület derekasan kitettek magukért. Feltûnt a színpadon Mátyás király az udvari bohócával és udvarhölgyeivel, nem maradhatott el a hagyományos népviselet, illetve a lelkes gyerekek maskarái sem.
A Pro Natura St.Gotthard tagjai idén szervezetten kapcsolódtak be a farsangi mulatságba.
Woki Zoltán, a PRONAS elnöke röviden ismertette a közönségnek a hulladékégetõvel kapcsolatos legújabb információkat. "A farsang egyik fõ motívuma a tél elûzése, mi a hulladékégetõ rémképét szeretnénk elûzni" - mondta. Utalt a magyarlaki kórus által is megénekelt habzó Rába gondjaira, majd a Civil Összefogás aktivistái a szemétégetõ rémséges alakjainak elkergetésével és a PRONAS eddigi tevékenységét összefoglaló vidám vásári rigmusokkal fejezték be a kistérségi farsang színpadi programját.
A közönség ezt követõen kivonult az udvarra, ahol tüzet gyújtottak a tél elûzéséért. A PRONAS, immár profi módon, a III. Béla Szakképzõ Iskola diákjai által készített szemétégetõ makettjének az elégetésével és legfõbb bûneinek ráolvasásával jelezte, hogy a borongós tél mellett e szégyenteljes, tervezett beruházásnak sincs helye a Hármashatáron.

Pro Natura St.Gotthard
2008.02.02.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.