Bekérették az osztrák nagykövetet

droszler | 2008. február 24 16:10:18 | Rába szennyezés |
A magyar Külügyminisztériumba kérették pénteken az osztrák nagykövetet. Egyebek mellett a Rába-habzásról és a schengeni nyitásra adott osztrák válaszról volt szó Göncz Kinga és Ferdinand Mayrhofer-Grünbühel találkozóján.

Állandósult problémák a két ország között
A magyar külügyminiszter kifejtette, hogy az elmúlt idõszakban a magyar-osztrák kapcsolatok több területén olyan szakmai szintû problémák állandósultak, amelyeknek sürgetõ kezelése mindkét ország érdeke.

Nem szûnt meg a Rába szennyezése
Göncz Kinga az osztrák nagykövet elõtt kiemelte, Magyarországot aggasztja, hogy esetenként még mindig elõfordul szennyezés a Rábán.

Pozitív jelnek nevezte ugyanakkor, hogy mûködik a kétoldalú konzultáció és létezik egy végrehajtási terv.

Kommunikációs nehézségek
Szó volt a rábakeresztúri/heiligenkreuzi hulladékégetõrõl is. Göncz Kinga hiányolta, hogy az osztrák fél érdemben még nem reagált a magyar meglátásokra.

A külügyminiszter hangsúlyozta, a magyar fél szeretné, hogy egy ilyen nagyságrendû, regionális kihatású létesítményrõl érdemi politikai egyeztetés is legyen.

"Meg kell õrizni az egymás iránti bizalmat"
Göncz Kinga hangsúlyozta az osztrák nagykövetnek, hogy meg kell õrizni az egymás iránti rokonszenvet, bizalmat, a különleges viszonyt, mert a két ország egymás számára más partnerrel nem helyettesíthetõ.

Magyar Külügyminisztérium

forrás: www.orf.at


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.