Schwarzeneggert is értesítette a PRONAS

droszler | 2008. március 29 20:02:34 | Környezeti hírek Körmendieknek |
A PRONAS Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzót is értesítette a heiligenkreuzi hulladékégetõ tervérõl és a növekvõ osztrák-magyar tiltakozásról.
Mint ismeretes, Schwarzenegger Graz mellett született (Thal) és sokáig Grazban élt, innen indult bodybuilding karrierje, többszörös világbajnok lett. Késõbb színészként - mint terminátor - aratta a sikereket, letelepedett az Amerikai Egyesült Államokban, majd Kalifornia kormányzójává választották (jelenleg is hivatalát tölti). 2005-ben helybenhagyta egy többszörös gyilkos halálos ítéletét, és emiatt összetûzésbe került Ausztriával, ahol nincs halálos ítélet. Átnevezték a róla elnevezett grazi stadiont és sok mindentõl megfosztották.
A halálos ítélet jóváhagyását antihumánus, embertelen tényként könyvelték el Ausztriában, ezért a PRONAS azt kérdezi Schwarzeneggertõl, mennyire tart humánusnak egy olyan hulladékégetõt, amely emberek sokaságának egészségét illetve megélhetését veszélyezteti, nem messze szülõhelyétõl ? A PRONAS röviden összefoglalta a legfõbb veszélyeket, várható negatív kihatásokat, és fényképet is küldött a legjelentõsebb tömegdemonstrációról.
Schwarzenegger újabban környezetvédelmi tevékenységérõl is ismert, a Green California szervezet vezetõje.
A három e-mail címre eljuttatott angol és német nyelvû levélbõl kettõre már érkezett visszajelzés. Közölték, a nagy számban beérkezõ levelek miatt türelmet kérnek, és válaszra csak hosszabb idõ után lehet számítani. Tudjuk, nagyobb gondjai vannak jelenleg Kaliforniában, de szülõhelyének, korábbi lakóhelyének, hazájának emléke talán felkelti érdeklõdését.
Reméljük, hogy ez valóban így lesz és érdeklõdéssel várjuk a kormányzó véleményét, erkölcsi támogatását.

Pro Natura St.Gotthard
2008.03.28.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.