Osztrák petíció a burgenlandi parlament elnökéhez

droszler | 2008. április 10 10:43:23 | Rába szennyezés |
A BIGAS (Civil Összefogás a Hulladék Disznóság Ellen) nevû osztrák civil összefogás petícióval fordult Walter Priorhoz, a burgenlandi parlament elnökéhez.
A petíció tárgya a Heiligenkreuzba tervezett hulladékégetõ, amely egyre nagyobb tiltakozást és elutasítást vált ki Magyarországon, és az utóbbi idõben Ausztriában is.
A BIGAS felsorolja a hulladékégetõ által várható legnagyobb károkozásokat, köztük a magyar szomszédokkal való kapcsolatok megromlásának a veszélyét. Kiemeli a szentgotthárdi Önkormányzat és a Pro Natura St.Gotthard (PRONAS) civil összefogás erélyes tiltakozásait.
A petíció kritikusan állapítja meg, hogy a két nagy párt (SPÖ, ÖVP) területi képviselõje csendben van, nem képviselik a körzetükben élõ emberek érdekeit a burgenlandi parlamentben.
A burgenlandi parlamenttõl azt kéri a BIGAS, hogy semmilyen állami támogatást ne nyújtsanak a tervezett hulladékégetõhöz. Amennyiben rövid idõn belül nem kapnak választ a petícióra, úgy azt a politikai felelõsség alóli kibúvásnak tekintik.

Pro Natura St.Gotthard
2008.04.08.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.