A Rába szennyezésről tárgyaltak

droszler | 2008. április 26 20:41:59 | Környezeti hírek Körmendieknek |
A Rába szennyezõdésének kérdése állt az elõterében annak a megbeszélésnek, amelyet Szombathelyen tartott magyar és osztrák szakértõket bevonva Franz Voves stájer tartományfõnök és Kóthay László, a Környezetvédelmi minisztérium szakállamtitkára.



Mindent megtesznek
"A Stájer tartomány vezetés minden tõle telhetõt megtesz azért, hogy a Rába szennyezése mielõbb megszûnjön, a magyar fél pedig ezeket a törekvéseinket elismeri" - jelentette ki a Szentgotthárd és Szombathely polgármestereinek közremûködésével folytatott megbeszélés után Franz Voves.



Gyorsítják az engedélyeztetést
Hozzáfûzte: igyekszenek felgyorsítani a vollsdorfi bõrgyárba felszerelésre tervezett tisztítómûvek engedélyeztetését, a stájer tartomány 1,2 millió eurós támogatást nyújt ahhoz, hogy ezek a beruházások a bõrgyár megvalósuljanak.



Nem zárhatják be
"Örülök annak, hogy a magyar fél is megértésének adott hangot, hiszen az említett bõrgyárban 900 ember dolgozik, ezeknek az embereknek, családoknak a sorsa függ beruházások sikerétõl, azt mindenképp el szeretnénk kerülni, hogy a bõrgyárat esetleg be kelljen zárni" - mondta.



Átnézték a megállapodást
Kóthay László államtitkár elmondta: a megbeszélésen pontról-pontra újra áttekintették azt a megállapodást, amelyet a két ország szakminisztere kötött egymással és amelynek teljesülése mind a magyar, mind pedig az osztrák fél célja.

forrás: http://www.orf.at


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.