Dícsérte a pápa a magyar főpapokat

droszler | 2008. május 12 20:12:05 | közérdekü |
A magyar fõpapokat fogadva a katolikus egyházfõ szombaton dicsérte a katolikus klérus ellenállását az azonos nemûek párkapcsolatának hivatalos elismerésével szemben.

Egyházellenes, alkotmányellenes
"Jogos volt kritikátok a homoszexuálisok együttélésének polgárjogi elismerésével kapcsolatosan, mert az nemcsak az Egyház tanításával ellentétes, hanem a magyar alkotmánnyal is."

Így szól az Erdõ Péter bíboros vezette püspöki delegáció elõtt mondott, a Vatikán honlapján is közreadott beszédében XVI. Benedek.

Drasztikusan csökken a születésszám
"Ez a helyzet, amelyet súlyosbít a nagycsaládosoknak juttatott támogatások rendszerének hiányossága, a születésszám drasztikus csökkenéséhez vezetett, s ezt még drámaibbá teszi a magzatelhajtások elterjedt gyakorlata."

"A család a legfõbb kárvallottja"
A pápa általában is pálcát tört a házasságkötés nélküli együttélés terjedése fölött, amelyet az elvilágiasodás velejárójának nevezett.

Mint mondta, ennek legfõbb kárvallottja a család, amely "Magyarországon is súlyos válságon megy keresztül. Ez jól látható a házasságkötések számának apadásán és a válások számának jelentõs emelkedésén".

Ötévente "ad limna"
A magyar püspöki konferencia tagjai ötévente szokásos ad limina látogatáson tartózkodtak a Vatikánban, ahol szombaton fogadta õket az egyházfõ.


A Magyar Katolikus Egyház honlapja




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Magyar látogatás a pápánál  2008. május 03 09:11:39



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.