Autómentes rajzpályázat óvodástól középiskolás korig

droszler | 2008. május 14 13:44:24 | közérdekü |
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, továbbá az Oktatási és Kulturális Minisztérium meghirdeti immár hagyományos rajz-, és fotópályázatát a 2008. szeptember 16-22. között megrendezésre kerülõ Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából.


Pályázati felhívás óvodás gyermekek, valamint általános és középiskolás tanulók számára

A pályázat ez évi mottója:

„TISZTA LEVEGÕT MINDENKINEK!"

Pályázati kategóriák:

1. Rajzpályázat:

óvodás kategória

kisiskolás kategória (1-4. osztály)

felsõ tagozatos kategória (5-8. osztály)

2. Fotópályázat:

felsõ tagozatos kategória (5-8. osztály)

középiskolás kategória (9-12. osztály)



A pályamûvek témái:

Az 1960-as évek végéig a városokban az ipari termelés volt a levegõszennyezés legjelentõsebb forrása. Napjainkban az ipari és fûtési technológiák korszerûsítése, valamint a nagyüzemek kitelepítése következtében a közúti gépjármûvek okozta légszennyezés lett a döntõ. A városokban élõknek is joguk van lakóhelyükön az egészséges környezethez, a tiszta levegõhöz. Olyan pályamûveket várunk, amelyek a gyerekek szemszögébõl közelítik meg a közlekedés és a környezetszennyezés kapcsolatát, bemutatják a városi környezet védelmét szem elõtt tartó, tiszta közlekedési módokat, eszközöket. Ábrázolhatják a levegõszennyezéssel kapcsolatos negatív tapasztalataikat, de megjeleníthetnek élhetõ, szép, tiszta lakókörnyezetet is.



A pályamûvek elkészítése:

A rajzpályázatra A/3 vagy A/4 méretû, fekvõ vagy álló rajzlapokon, vagy egyéb, nem törékeny anyagon megvalósított mûvek nevezhetõk. Az elkészítés technikája szabadon választott (pl.: vízfesték, tempera, olajfesték, filctoll, tollrajz, zsírkréta, pasztell, montázs, batikolás, kollázs, vegyes technika stb.). A rajzpályázatra egy alkotó kizárólag egyetlen alkotással pályázhat. A beküldött anyagot nem szükséges képkerettel ellátni.

A fotópályázatra maximum 3 darab papíralapú, pályázati anyagot várunk. A pályamûveket 13x18 cm-es méretben kell elkészíteni. Fekete-fehér és színes papírképek egyaránt beküldhetõk. Hagyományos, ezüstalapú fényképek és digitális fotók, nyomatok egyaránt szerepelhetnek a pályamûvek között. A fotókat semmilyen hordozó anyagra nem szabad felragasztani.

Pályamûként csak olyan alkotás küldhetõ be, amely más pályázaton még nem vett részt. Kérjük, hogy a rajzok és fényképek hátulján jól olvashatóan tüntessék fel az alkotás címét, a pályázó nevét, pontos postai címét, telefonszámát (illetve a szülõ, gondviselõ, vagy felkészítõ pedagógus telefonszámát), osztályát, születési adatait (év, hónap, nap), az iskola/óvoda nevét és címét, valamint a felkészítõ pedagógus nevét, e-mail címét.

A nyerteseket telefonon és e-mailben értesítjük.



Pályázat benyújtása:

A pályázati anyagokat az alábbi címre kérjük postázni:

Gazdasági és Közlekedési Minisztérium

„Európai Mobilitási Hét" rajz- és fotópályázat

1880 Budapest, Pf: 111.



A pályázatok postára adási határideje: 2008. június 30., éjfél.

A határidõ lejárta után elküldött pályázatokat a zsûri nem veszi figyelembe.

Az alkotásokat korosztályonként értékeljük és jutalmazunk. A fõdíjakon túl, a Bíráló Bizottság döntése alapján értékes különdíjak is gazdára találnak. A Bíráló Bizottság fenntartja magának a jogot, hogy a pályamûvek értékelésekor egyes korosztályokat és kategóriákat összevonhat, illetve más díjazási módokat állapíthat meg. A legügyesebb diákokat a pályázatot kiíró minisztériumok 2009 nyarán környezetvédelmi alkotó-táborba hívják meg.

A legjobb alkotásokból a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kiállítást rendez. A pályázat postázásával a pályázó törvényes képviselõje hozzájárul ahhoz, hogy a pályamû kiállításra kerüljön, illetve a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium non-profit kiadványában megjelenjen az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével.

A díjátadó ünnepségre az Európai Mobilitási Hét ideje alatt (2008. szeptember 16-22.) kerül sor. A rendezvény pontos idõpontjáról és helyszínérõl a díjazott alkotókat, illetve oktatási intézményüket tájékoztatjuk. Az ünnepségre vidékrõl meghívott gyerekek és egy felnõtt kísérõjük útiköltségét (vonat- illetve autóbuszjegyét) a Gazdasági és közlekedési Minisztérium megtéríti.

A beküldött mûveket nem küldjük vissza. A pályamûvek 2008. október 30-ig átvehetõk a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban (Budapest V. kerület, Honvéd u. 13-15.)



További információk:

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium részletes felvilágosítást nyújt a 06-1-472-8793-as telefonszámon vagy a meszaros.imre@gkm.gov.hu e-mail címen.



Pályázati felhívás óvodás gyermekek, valamint általános és középiskolás tanulók számára (57KB)

Hasznoshírek.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.