Politikai konzultáció a hulladékégetőről

droszler | 2008. június 08 19:41:04 | Környezeti hírek Körmendieknek |
Josef Pröll környezetvédelmi miniszter és magyar kollégája, Szabó Imre heteken belül személyesen egyeztet a heiligenkreuzi hulladékégetõ ügyének megoldásáról Bécsben, és kész politikai konzultációt indítani az ügyben.

Burgenlandi meghívottakkal
A konzultációs testületbe a tervek szerint az államtitkárok mellett meghívják a burgenlandi és a szentgotthárdi érintettek képviselõit is.

A magyar fél célja az, hogy elérje: az osztrák fél vizsgálja felül a hulladékégetõ telepítésének helyét, és az a határtól távolabb épüljön fel.

Akadályozná a szentgotthárdi fejlesztéseket?
A beruházás a magyar álláspont szerint nincs összhangban azzal, hogy a szentgotthárd-heiligenkreuzi régió a természeti értékeire, nemzeti parkjára, a biogazdálkodásra és az ökoturizmusra alapozza megélhetését.

Magyarország hatásviselõ fél
Magyarország jelenleg az Espooi Egyezmény keretében, az országhatáron átnyúló környezeti hatásvizsgálati eljárásban hatásviselõ félként vesz részt, ennek értelmében az engedélyezõ hatóságnak a magyar álláspontot illetõen mérlegelési kötelezettsége van az engedély kiadása elõtt. Magyarországnak vétójoga azonban nincs.

Forrás: http://www.orf.at


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.