A Kozmos zenekar koncertje Körmenden

droszler | 2008. június 18 19:14:30 | kultúra |
Kattintson a képere !
Körmend Város Önkormányzata,
a Körmendi Kulturális Központ,
és a Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum
tisztelettel meghívja Önt, kedves caládját és barátait



2008. június 26-án, csütörtökön 18 órára
a
KOZMOS
skandináv ifjúsági kamarazenekar

A BAROKKTÓL AZ ABBA-ig
címû hangversenyére
a Batthyány kastélyba

Karmester:
Pär Peterson
Eva-Lena Holmsted

A belépés díjtalan!


A Kozmos zenekar 15-22 éves fiatalok egyesülete. Az utóbbi években a Nanna Serenadensemble fúvósai is részt vesznek a zenekar tevékenységében, így, kb. 40 zenésszel, a Kozmos egy komplett kamarazenekar.
A fiatalok közös képzési nevezöje a világszerte elismert Suzuki pedagógia, és a „z” betü, az alapító prof. Sinichi Suzuki tiszteletére került a Kozmos zenekar nevébe. A zenekar, szakmai vezetöi Pär Peterson, (Uppsala) és Leif Elving, (Falun) kezdeményezésére, 1991-ben alakult. Az együttes az elmúlt években sok kitünö fiatal zenésznek adott helyet, s egyben több, ma már professzionális zenészt is nevelt.
A Kozmos egyik különlegessége hogy tagjai Svédország és Norvégia több településéröl verbúválódnak, közös otthonuk csak a Kozmos. Évente négy hosszú hétvégére jön össze az együttes intenzív muzsikálásra, egy-egy hangversenyre, és ami fontos, vidám, fejlesztö együttlétre. A zenekar eddig többször mutatkozott be pl. Stockholm, Oslo, Göteborg, Bollnäs, Norrköping, Falun, Karlstad, Västerås, Arvika, Anderstorp/Gislaved, Stenungsund, Uppsala och Jönköping helyiségekben. Nagyjából minden második nyáron indul a Kozmos nemzetközi túrára. A 2006-os Európaút hangverseny-helyszínei a német Göttingen, a francia Párizsi Versailles, Uzés és az Avignon melletti Pont du Gard, valamint Luxemburg Place d’Armes tere voltak. A Kozmos a svéd „Fiatal Zenészek Országos Egyesülete” támogatásán kivül anyagilag önfinanszírozó, a zenészek 100 %-ban maguk állják a hétvégi próbák és túráik költségeit. Így minden szponzori támogatást mindig nagy köszönettel fogadnak.
A zenekar müsora széles és változatos. Példaként: L-E Larsson: Shakespear: Téli rege 4 részlete, Marcello: d-moll hangverseny, Sievertsen: Szerelmi dal – variációk, Grieg: Norvég Tánc Op. 3., Sibelius: Andante Festivo, Roman: D-dúr Simfonia Nr.16., K-B Blomdahl: Andante az 1.sz. Színházizene Virrasztójából, valamint válogatás északi musicalokból.

Magyarország 2008, egy saját kompozícióval A ”midsommar”, (június 21.) utáni hétfön indul a 11 napos magyarországi túra, amely keretében a Kozmos legalább 5 hangversenyt ad Körmend, Szombathely, Öriszentpéter, Balatonboglár és Budapest városokban. Az útra a norvég Tormod Tvete-Vik által a zenekarnak írott Kozmos címü új darabja is beépül az együttes müsorába. A Kozmos/Nanna szeretettel üdvözöl – mind zenészt, szülöt, közönséget és támogatót.





Kapcsolat: Pär Peterson par_peterson@hotmail.com 0046 707 740480
László Balázs laszlo.balazs@promarketing.se 0046 708 484757


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.