Holland csapat a kupaellenfél

droszler | 2008. július 09 19:37:06 | kosárlabda |
Berlin (vas) - A nemzetközi kosárlabdaszövetség elkészítette a harmadik számú férfi kupasorozat, az Eurochallenge selejtezõinek sorsolását. A Polaroid Lami-Véd Körmendnek a holland Eiffel Towers Den Bosch lesz az ellenfele.

Az Eurochallenge sorozatban 40 csapat nevezését fogadták el, de a selejtezõkben nyolc csapatnak kiemeltként nem kell szerepelnie. Az egyedüli magyar résztvevõ, a Körmend akár orosz, ukrán, francia, német, török riválist is kaphatott volna, de ehelyett a verhetõ kategóriába tartozó Eiffel Towers Den Bosch lesz az ellenfele. A németalföldi együttes 14-szeres bajnok, de a 2006-os és 2007-es sikere után 2008-ban - nyolc amerikai légióssal megerõsítve - csak a második helyen végzett hazájában. Az ULEB-kupában is indult az elmúlt esztendõben, a csoportmérkõzéseket három gyõzelemmel és hét vereséggel fejezte be, így nem jutott tovább. A s-Hertogenbosch székhelyû csapat hazai pályán az izraeli Hapoel Jeruzsálemet, a horvát KK Zadart és a francia Strasbourgot gyõzte le. (Figyelemre méltó, hogy egy évvel korábban a spanyol élcsapatot, a Real Madridot verte.) A selejtezõ elsõ felvonását Körmenden rendezik október 14-én, a visszavágó október 21-én lesz Hollandiában. Ha a piros-feketék továbbjutnak, akkor a macedón Amak és a szlovén Zlatorog Lasko párharc gyõztesével találkoznak, a tét pedig a csoportkörbe jutás lesz. Az Amak újonc a nemzetközi porondon, de hazája legmagasabb osztályában is csak a 2007/2008-as idényben szerepelt elõször. Az alapszakaszt a harmadik helyen zárta, de a kedvezõ rájátszásbeli pozíció ellenére a negyeddöntõben kiesett. A Zlatorog a szlovén pontvadászatban legutóbb negyedik lett, míg legjobb eredményét 2004-ben érte el, a bajnokságban ezüst-, a kupában aranyérmet szerzett.

- Elõzetesen a zágrábi csapatot szerettem volna riválisnak, de a lényeg, hogy a nagyon erõs orosz és ukrán gárdákat elkerültük - fogalmazott Krivacsevics Dragoljub, a Rába-partiak edzõje. - A holland bajnokság ugyan nem a legerõsebb, de a Den Bosch jó csapat. A sok amerikai révén látványos kosárlabdát játszik, és jelentõs nemzetközi rutinja is van már. A párharcot idegenben jobb lett volna kezdeni, de nincs mit tenni, hazai pályán minél nagyobb elõnyt kell szerezni, s majd meglátjuk, mire lesz elég a visszavágón. A szlovén és a macedón összecsapáson a Zlatorog továbbjutását várom. Egyértelmûen esélyesebb, mert erõsebb csapata van.

Forrás: Vas Népe


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.