Edzésben a Körmend

droszler | 2008. augusztus 22 09:57:17 | kosárlabda |
Körmend (vas) - A Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapata tegnap elkezdte a felkészülést a 2008/2009-es bajnoki szezonra.

A piros-feketék játékoskerete már 11 fõbõl áll, az elmúlt bajnoki szezonban szereplõ csapat magyar magja együtt maradt. Ferencz Csaba, Fodor Gergely, Fodor Márton, Kocsis Tamás és Vavra Péter egy, Tóth Gergõ 11, Trummer Rudolf - aki õsszel már 14. szezonját kezdi el a Rába-parton - kétéves szerzõdést írt alá. Egyedül Molnár Róbert távozott, T-licenccel Sárváron folytatja pályafutását, viszont az egyéves másodosztályú, budaörsi kölcsönjátékából visszatérhet Samu Balázs. Az új szerzemények közül az élvonalbeli Zalaegerszegrõl érkezõ Keresztes Rafaelt - aki 1998 és 2004 között hat szezont húzott le a vasi csapatban - egy, míg az NB I/B-ben szereplõ Veszprémi Egyetembõl igazolt Hegedûs Gergelyt háromesztendõs kontraktus köti Körmendre. A három amerikai idegenlégiós, Stanley Ocitti, Kenneth Henderson és Jermaine Thomas ugyan távozott, de két helyettes már van. A kanadai Manix Auriantal egy, az amerikai Bryan McCullough két évig lehet a piros-feketék játékosa. Krivacsevics Dragoljub vezetõedzõ még egy légióst szerzõdtetne, kimondottan az 5-ös posztra. Szükség is volt a keret minél hamarabbi kialakítására, hiszen a 2008/2009-es idényben a Körmendnek három fronton: a bajnokságban, az MK-ban és a nemzetközi porondon kell helytállnia.

A felkészülést tegnap hét játékos kezdte el, négyen igazoltan hiányoztak. A magyar válogatottal szeptember 20-áig Eb-selejtezõkön szerepel Fodor Márton és Ferencz, Auriantal jövõ kedden érkezik, míg McCullough - szerzõdése szerint - szeptember 15-e után csatlakozik a csapathoz.


- Az elmúlt bajnokság végén azt kértem a vezetõségtõl, hogy a magyar játékosok maradjanak, s örömteli, hogy ez megvalósult - mondta Krivacsevics Dragoljub. - Az igazolások is jól sikerültek. Hegedûs személyében egy viszonylag fiatal, nagy munkabírású játékost szerzõdtet- tünk, Keresztes pedig mozgékény center, akire fõleg csereként számítok. Auriantalt már februárban meg akartuk szerezni, mert edzéseken jól teljesített, McCullough-nak pedig remek statisztikája volt a román élvonalban, és jó információkat kaptunk róla. Már csak egy centert kell igazolni - egy szerb kosaras jövõ héten érkezhet is, ha a vízumgondjai megoldódnak. Molnár Sárváron folytatja, mert ott több lehetõséget kaphat, míg Samu egy fiatal center, akinek hasznára válhat, ha velünk készül.


- Az elmúlt idényben két dologra, az agresszív védekezésre és a gyors támadásokra helyeztük a hangsúlyt, azonban fáradtság és sérülések miatt a bajnokság végén már nem igazán tudtuk jól csinálni - folytatta az edzõ. - Továbbra is fontos lesz a kemény védekezés, ám szeretném, ha sokkal gyorsabb játékot tudnánk játszani a jövõben, ezért a felkészülés alatt ezúttal a támadásvariációk lesznek majd hangsúlyosabbak.

Forrás: Vas Népe


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.