Patonay Imre: egy õskörmendi Zalaegerszegen

droszler | 2008. augusztus 23 20:39:36 | kosárlabda |
Csöppet sem lenne meglepõ, ha Patonay Imrét lépten-nyomon azzal állítanák meg Körmenden, mégis mit képzel, hogy az õsi riválisnál vállalt munkát. Ehhez képest „Puteszt” békén hagyják a vasiak. Ettõl függetlenül még szokni kell, hogy a legendás tréner neve mostanság a Zalakerámia-ZTE KK kapcsán kerül szóba...

A Zalakerámia válogatott játékosai (Kámán, Trepák és Simon László) a nemzeti csapatban gyakorolnak, a légiósok közül csak Helbich van a fedélzeten, ám Patonay máris munkához látott új állomáshelyén, Egerszegen. A vasiakat megszámlálhatatlan nagy sikerhez segítõ edzõ – egykori szövetségi kapitány – örömmel dolgozik, a hivatalos megfogalmazás szerint szakmai tanácsadóként.

„Nagyon bízom benne, hogy nem lesz rossz a csapatunk – kezd bele Patonay (képünkön), és bizony szokni kell, hogy ezúttal már nem a Körmendrõl beszél. – Egyelõre jórészt az ifistákkal készülünk, a felnõttek közül Gáspár, Baki és a horvát Helbich van velünk, hozzájuk jön még három légiós, valamint a válogatott tagjai.”
Apropó, válogatott. Faggatnánk „Puteszt” a nemzeti együttes Eb-középdöntõbeli bemutatkozásáról (csak a rend kedvéért: vereség Bulgáriában), az esélyekrõl, ám a mester gyorsan közbevág, mondván, ez már nem az õ asztala, és nem is szívesen beszélne róla. Ha nem, hát nem, maradjunk Zalaegerszegen, valamint Budaörsön, tudniillik...

„Nem intettem búcsút a budaörsieknek – teszi hozzá Patonay Imre. – Hetente járok fel, és segítem az új edzõ, Puskás Artúr munkáját. Úgy tervezem, a bajnokság közben is megmarad a kapcsolatunk.”
A Zalakerámia persze prioritást élvez majd, a körmendi szakvezetõ a kispadon is helyet kap, és a Pécsrõl érkezõ Völgyi Péterrel együtt adja majd az utasításokat Kámánéknak. Egy õskörmendi Zalaegerszegen – úgy fest, ebben a világban már minden elképzelhetõ...

„Ne higgye, hogy az emberek nekem estek Körmenden – így a tréner. – Alighanem mindenki tudomásul vette, ha nem kellettem Körmenden, akkor másutt vállalok munkát. Éppenséggel Egerszegen. Nyilvánvaló, hogy a két csapat szurkolói nem esznek egymás tenyerébõl, de ma már nem olyan vészes a helyzet, mint korábban.”
S, hogy mit vár a Zalakerámiától Patonay?
„Olyan csapatot kell kialakítanunk, amely elsõ lépésként biztosan bejut a legjobb nyolc közé – mondja az edzõ. – Ott aztán már minden elõfordulhat...”
S. T. R.

Kosárinfo


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.