Pojbics Szabolcs Sopronban marad, csak klubot vált

droszler | 2008. július 24 18:01:16 | kosárlabda |
A civli karrierjét kezdõ Pojbics Szabolcs Sopronban marad, csak klubot vált. A SMAFC-hoz igazolt a sÖrdögök kapitánya
Pojbocs Szabolcs jól sikerült élvonalbeli szezon után, 32 évese döntött úgy: az élsport helyett a civil életre összpontosít

Nagyszerûen sikerült a 2007-2008-as szezon Pojbics Szabolcs számára, a játékos azonban mégis távozik a Soproni sÖrdögök csapatától. A gárda immár volt csapatkapitánya azonban csak az élvonalbeli klubot hagyja el, Sopront nem, és a játékot is folytatja.

Pojbics a következõ szezonban ugyanis a szintén soproni SMAFC-ot erõsíti, amelyben pályafutása korábbi szakaszában nem kevesebb, mint hat szezont „húzott” le.

Az irányító- és hátvéd poszton egyaránt bevethetõ kosaras a városon belüli váltás okairól azt mondta a Sporthíradó.hu-nak, hogy harminckét évesen lassan már a pályafutása befejezése utáni idõszakra is gondolnia kell.

Hozzátette: most adódott egy jó lehetõsége a civil életben, amivel el tud indulni. A kereskedelemben dolgozik majd, ebbe vágott bele. Volt csapatkapitányát pedig nagyon szívesen megtartotta volna a sörgyári klub.

Errõl így beszélt Pojbics: „A sÖrdögök vezetõsége nagyon korrekt ajánlatot tett. Annyira ragaszkodtak hozzám, hogy abba is belementek volna, hogy napi egy edzésen vegyek részt, s úgy próbáljam a mérkõzéseken segíteni a csapatot.”

Most azonban a kitûnõ kosaras még a munkának nagyon az elején jár, s az sok utazással is jár. Az elsõ idõszakban mindenestre nem merte a kettõt egyszerre felvállalni, nem biztos benne, hogy nem menne-e egyik a másik kárára.

A fejleményekrõl értesülve megkeresték a NB I B-s egyetemi klubtól, a SMAFC-tól Pojbicsot, aki egyeztetett az edzõ Vetési Imrével, és úgy döntött: a következõ szezonban az egyetemi együttesben kosarazik.

A játékost sok szép emlék fûzi régi-új klubjához.

„Amikor egyetemistaként Körmendrõl Sopronba kerültem, hat évet játszottam a SMAFC-ban. Több nagy sikernek lehettem részese. Amikor az A-csoportban a Krasznai-csarnokban legyõztük annak idején az elõzõ évi két döntõst, a Szolnokot és az Albacompot, arra biztos sok szurkoló emlékszik. A Magyar Kupában pedig még NB I B-s csapatként szereztünk néhány nagy skalpot, kaptunk el pár élcsapatot.”


Sport Híradó


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.