Milinkov az új erőnléti edző

droszler | 2008. augusztus 26 11:10:22 | kosárlabda |
Körmend (vas) - A 2008/2009-es bajnoki idényben a szerb Marko Milinkov lesz a Polaroid Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapatának erõnléti edzõje.

Idén januárban háromtagú szakmai stáb vette át a körmendi kosárlabdacsapat irá- nyítását, Krivacsevics Dragoljub vezetõedzõ munkáját Hencsey Tamás másodedzõ és Mihajlo Miljanics erõnléti tréner segítette. A bajnokság befejeztével Krivacsevics Dragoljubbal és Hencsey Tamással sikerült megegyeznie a vezetõségnek a folyatatásról, ám Mihajlo Miljanics családi okok miatt távozott. (Barátnõje a nagykanizsai kosárcsapattal nem hosszabbított szerzõdést, és valószínûleg másik országban folytatja pályafutását, ott akar dolgozni a szakember is.) Persze nem maradnak erõnléti edzõ nélkül a piros-feketék, mert a szerb Marko Milinkov egy- éves szerzõdést kötött az egyesülettel. A 31 éves, atlétikai válogatott múlttal rendelkezõ tréner Újvidékrõl érkezett a Rába partjára, és a hét- fõi gyakorláson már be is kapcsolódott a csapat múlt csütörtökön elkezdõdött felkészülésébe.

- Sajnálom Mihajlo távozását, de bízom benne, hogy Markóval tudjuk folytatni az elkezdett munkát - tudtuk meg Krivacsevics Dragoljubtól. - A kosárlabdában egyre fontosabb az állóképesség, Marko pedig a legújabb irányzatokban is jártás, a sport több területén is dolgozott már, így remélhetõleg nagy hasznára lesz a csapatnak. Úgy gondolom, minden együttesnek, amely jó eredményt akar elérni a bajnokságban, rendelkeznie kell erõnléti edzõvel. A csapatnak múlt idényben láthatóan jót tett az állóképesség fejlesztése, így bízom benne, hogy ez az elõttünk álló szezonban is így lesz. A játékunk agresszív védekezésre és támadásra épül, ami csak úgy mûködhet eredményesen, ha minden kosaras jó erõvel rendelkezik. Marko profi szakember, a kemény munka híve, így meggyõzõdésem, hogy nagymértékben segítheti csapatunkat, hogy a tavalyihoz hasonló vagy még jobb eredményt érjünk el.

Szerzõ: Vastag Nándor
Vas Népe


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.