Gyermekrajzpályázat

droszler | 2008. szeptember 14 15:37:35 | kultúra |
Szép zölddel béborult, virágokkal újult jó illatú föld tája

Balassi, a természet szerelmese

G y e r m e k r a j z p á l y á z a t


Az európai Balassi-kultusz központja, a http://www.balassi.eu gyermekrajzpályázatot hirdet a 2009. évi, IV. Bálint napi Balassi-fesztivál elõkészítéseként.
A jövõ esztendõben Balassi természetábrázoló versrészletei csinosítják a fesztiváleseményeket: http://www.balassi.eu/Fesztival.htm A Bálint napi Balassi-estek, 2009. február 14-én, szombaton, a reneszánsz költõ természetszeretetét ajánlják a közönség figyelmébe, s mûveinek ezzel az értékével nyújtanak élményt az irodalom és a zene barátainak. A IV. Bálint napi Balassi-fesztivál azt kívánja pazar rigmusokkal tudatosítani a szélesebb közösségben, hogy XVI. századi poétánk az istenes, a szerelmes és a vitézi költeményei mellett, illetve azokon belül a természet leírásával is remekmívû versrészleteket
alkotott.
A XX. és XXI. századi zöld gondolat fontos színárnyalatokat lelhet a XVI. századi Balassa Bálint strófáiban. A pályamûvek alkotóinak: tíz-tizennégy éves gyerekeknek Balassi természetábrázoló versrészleteit kell megjeleníteniük rajzban, festményben vagy számítógépes grafikában.
A digitalizált alkotásokat a balassi@balassi.eu E-levélcímre kell beküldeni november 15-éig. Az öt legjobbnak talált pályamûvet, s az alkotók nevét a http://www.balassi.eu honlap a nyilvánosság elé tárja, emellett az öt nyertes pályázat alkotói, családjukkal együtt, meghívót kapnak a Balassi Bálint-emlékkard 2009. évi, XIII. alkalommal sorra kerülõ átadási ünnepségére, itt ismert mûvészek, értelmiségiek társaságában európai mûvészeti, mûvelõdési élményhez jutnak.

Mint az szarvasfi anyja után rí, ha tõle eltévedt


Forrás: http://www.balassi.eu/Visszhang.htm


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.