A Kulturális Örökség Napjai Körmenden

droszler | 2008. január 15 19:39:13 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
A Kulturális Örökség Napjai Körmenden, a Batthyány kastély északi kertjében


Idén is sor kerül az Európa-szerte népszerû Kulturális Örökség Napjai hétvégére, melynek idõpontja 2008. szeptember 20-21. Az Európa Tanács védnökségével már negyvennyolc országban rendezik meg az egyre nagyobb népszerûségnek örvendõ örökségi napokat. A program célja az, hogy a nagyközönség figyelmét ráirányítsák az épületek értékeire, azokéra is, amelyek máskor részlegesen, idõlegesen, illetve csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók, esetlegesen zárva vannak. A hagyományosan szeptember harmadik hétvégéjén megrendezett esemény során országszerte sok száz ilyen épület és helyszín kapuja nyílik meg a látogatók elõtt.
E programhoz kapcsolódik a körmendi Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum is úgy, hogy állandó kiállításain kívül bemutatja a kastély északi kertjét, amely egyébként nem látogatható.
Az északi kapu épületek és a kastély fõépülete közötti parkrészben számos növényritkaság található. Ezeket dr. Balogh Lajos, a Savaria Múzeum Természettudományi Tárának vezetõje ismerteti meg az érdeklõdõkkel. A szakember kitér a várkert történetére, illetve a Batthyányak és Carolus Clusius botanikus kapcsolatára is.
A fõbejárattól szeptember 20-án szombaton 10.00 illetve 14.00 órai kezdettel indulnak a túrák, amelyek során a résztvevõk tanulmányozhatják a kastély északi kertjét, valamint megtekinthetik a múzeum állandó és idõszaki kiállításait.

A Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum nyitva tartása
2008. szeptember 20-án,
a Kulturális Örökség Napjai alkalmából:
9-12 és 13-17 óráig.
A túrákon való részvétel és a múzeum kiállításai szeptember 20-án ingyenesek.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.