15 éves a szombathelyi SEAR BLISS zenekar !

droszler | 2008. október 01 20:41:25 | kultúra |
Nem minden zenekarnak adódik meg ez a szép jubileumi évszám, függetlenül attól, hogy milyen mûfajban "muzsikálnak"

Nem semmi 15 év van a zenekar mögött. Stílusukat nehéz meghatározni, black metal alapból erednek ugyan a gyökerek, de zenéjük egyedi, a gitár és dob mellett megszólal a harsona , a trombita, s a billentyûtémák pedig éteri hangulatot festenek az ízig vérig egyedi zene alá. Angol szövegeikben a sok-sok különleges hangulatot és belsõ érzéseket megfestõ témák mellett a nagyvilág zenehallgatóinak magyar értékekrõl és legendákról is énekelnek. Már az 1995-ben megjelenõ demójukra felfigyeltek a külföldi lemezkiadók, s jelenleg a holland Two Moons és az amerikai Red Stream kiadók után a híres angol Candlelight Records-nál vannak.Ezáltal lemezeik a világ minden táján kaphatóak. Minden egyes lemez borítója kézzel festett festmények,amelyek utalnak a cd zenei részleteire,s a kettõ együttes harmóniája során különleges és kerek egész mûveket tarthatunk a kezünkben egy Sear Bliss lemez kézbevételekor.
Az évek során sok sikeres magyarországi és európai koncerteken, fesztiválokon gyõzték meg egyediségükrõl , hitelességükrõl és zenei tudásukról a hallgatókat.Dalaik külföldön is több válogatáslemezre és dvd-re is felkerültek. 6 nagylemezük és két demó cd-jük mellett egy bootleg DVD-t s egy hivatalos 10 éves koncert dvd-t is megjelentettek.
A koncertek mellett érdemes megemlíteni, hogy 2001-ben és 2002-ben a színház világát is egyesítették ezzel a különleges mûfajjal, amikor is színházi turné során, melynek a fõ állomása a budapesti Thália Színház volt, bemutatták Vidnyánszky Attila rendezô és a beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház társulatának , valamint a SEAR BLISS közremûködésének elõadásában Bertolt Brecht Koldusoperáját, ami a "Metálballada" címet kapta.
A zenekar tagjai a színházi világ után a filmes világban is megmérettették magukat,a tavaly készült és idén megjelent, s nemrég az amatõr filmfesztiválokon több elsõ helyezést is elért AZ ÖSVÉNY (The Path ) címû film fõ és mellékszerepeinek vállalásával. ( részletek : http://www.osvenyfilm.com )

Már az új ,hetedik nagylemezre is írják a dalaikat, s egyes tagok különbözõ zenekari projektekben is részt vállalnak , azonban most elsõsorban egy olyan ünnepre készülnek,ami csak egyetlen egyszer adatik meg:

A Sear Bliss 15 éves jubileumi MEGAKONCERTJÉRE 2008-november-29-én szombaton kerül sor Budapesten az Avalon Club-ban
( részletek : http://www.avalonclub.hu )
A mostani tagok mellett 11 év után (!!) az eredeti felállás is a színpadon! Különleges díszletek, pirotechnika, fényshow és DVD felvétel (!) gazdagítja az estét ez alkalommal!


( http://www.searbliss.hu )

-írta: Sztamassz-


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.