Hegyalja Fesztivál 2009

droszler | 2008. december 01 20:41:59 | kultúra |
Csúnya pulcsi helyett jubileumi Hegyalja Fesztivál bérlet egy tizesért?


Már megint itt a karácsony és a szokásos ajándékozási dilemma. Na meg a jövõre beígért bizonytalan jövõ… És persze a lejárat elõtt álló üdülési és kultúra utalványoktól is illene gyorsan, de okosan megszabadulni.
A gordiuszi csomót átvágandó a Hegyalja Fesztivál szervezõi egy rendkívül kedvezõ bérletakcióval rukkoltak elõ: december 1. és 24. között mindössze 10 000 forintért ugyanis bárki megválthatja helyét a 2009. július 15-19. között zajló jubileumi tokaj-rakamazi eseményre.
A szervezõk ráadásul impulzusokban bõvelkedõ, minden eddigit felülmúló programot és kellemesebb, komfortosabb körülményeket ígérnek.

De térjünk csak vissza a 10 000 forintos rendkívüli karácsonyi bérletakcióhoz: akárhogy kalkulálunk, ez a jövõ év egyik legjobb befektetésének ígérkezik, amit hálistennek a tõzsdei ingadozások sem különösebben veszélyeztetnek.

A “klasszikus” elõvételben ugyanis a bérletek május végéig 12 500,
június elsejétõl július közepéig 13 900 forintba kerülnek,
míg a helyszínen 17 900 forintot kell fizetni a négynapos belépõért.
A napijegyek elõvételben 4990,
a helyszínen 6900 forintba kerülnek majd.

A világörökség részeként jegyzett, varázslatos szépségû Tokaj határában ezúttal is a megszokott pazar programok várják az érdeklõdõket, azzal a különbséggel, hogy a jubileumi, tizedik alkalmat minden korábbinál nagyobb nevekkel kívánják emlékezetessé tenni a szervezõk. Bár konkrét elõadókat még korai lenne említeni, annyi bizonyos, hogy elõrehaladott tárgyalások folynak különbözõ kult-, és sztárbandák menedzsmentjeivel. És persze ne feledkezzünk meg a hazaiakról sem: ott lesz mindenki, aki számít, és az is, aki innentõl kezdve számítani fog, hiszen a fiatal elõadók újra fellépési lehetõséget kapnak.

Ami a luxust illeti, az nem lesz, csak majdnem: a rendezvénynek helyt adó Tisza kempingben többszázmilliós beruházás kezdõdik a rakamazi önkormányzat és a fesztivált szervezõ Delta Fest együttmûködésének eredményeként, hogy a tizedik, valamint az azt követõ Hegyalja fesztiválok vendégeit még emberibb és élménytelibb környezet és kimagasló komfort várja.

A Hegyalja Fesztivált egyébként 2000-ben rendezték meg elõször néhány hónappal a tiszai ciánszennyezõdést követõen. A rendezvény akkori elsõdleges célja a folyó megmentése, illetve a helyi idegenforgalomba vetett bizalom visszaszerzése volt. Akkor valamivel több mint tízezren élvezték a zenét és az együttlétet, majd néhány éven belül Kelet-Magyarország legnagyobb ifjúsági rendezvényévé nõtte ki magát a fesztivál: az utóbbi években már több mint hatvanezren kísérték figyelemmel a kilenc programhelyszín több mint kétszáz produkcióját. És nagyon úgy néz ki, 2009 minden eddigit felülír programban, élményben, zenében és társaságban egyaránt. Karácsonyig ráadásul mindössze 10 000 forintért.

A karácsonyi bérletakció december 1-én kezdõdik és december 24-ig tart. A bérletek a Hegyalja Fesztivál honlapján (www.hegyaljafestival.hu) és a Ticketportal (ticketportal.hu) rendszerén keresztül rendelhetõk, valamint a következõ helyszíneken vásárolhatók meg, akár Üdülési Csekkel, SODEXHO PASS-al vagy az ACCOR Services utalványaival (Ticket Cultura, Ticket Compliments Top Premium):

A DELTAFEST Kft. székhelyén
Szarvas, Kossuth u. 6.
Munkanapokon 08.00 -14.00
Tel: 06/66 311 652

Punkportal
Budapest, Krisztina Krt. 35. / Krisztina Krt. és Maros u. sarok/
Hétfõ-Péntek 12.00-18.00; Szombat:10.00-13.00
Tel: 20/ 987 27 53
shop.punkportal.hu

Ticket Line Jegyiroda
Nyíregyháza, Szarvas u. 1-3. 9 em.
Hétfõ-Péntek: 09.00-17.00
Tel: 70/ 289 29 13

Szeged, Belvárosi Mozi
Vaszy Viktor tér 3.

A www.hegyaljafestival.hu honlapon felsorolt jegyértékesítõ helyek listája folyamatosan bõvül, ráadásul a weboldal a bérleteken kívül egyéb kultikus fesztiválereklyéket is kínál karácsonyi ajándék gyanánt megrögzött és leendõ Hegyalja-rajongóknak.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.