Weöres Sándor Színház Thea-tér 2009. január 18 – 31.

droszler | 2009. január 10 19:35:14 | kultúra |
[b]Weöres Sándor Színház

Thea-tér

2009. január 18 – 31.
[/b]




január 18. (vasárnap) 16.30 óra Aula
WSSZ arculat
– kiállítás -

2007 nyarán szombathelyi grafikusokkal beszélgettünk a Weöres Sándor Színház arculati elemeirõl. A feladat egyik fél számára sem tûnt egyszerûnek: a kiváló szakemberek közül csak egyet választhattunk, aki a legjobb formai megoldást találja egy sokoldalú mûködésre készülõ színház vizuális, egy emblémában tömörített megjelenésére. A helyzet megoldására és a pártatlan elbírálásra jeligés pályamunkákat vártunk szeptember közepén. A beérkezett terveket két szakértõvel véleményeztettük – Pohárnok Mihállyal, a Design Terminál vezetõjével és Molnár Kálmánnal, a Képzõmûvészeti Egyetem professzorával.

Az egy éve szinte mindenki számára ismert forma Bonyhádi Károly alkotása.

A január 18-án nyíló kiállításon bemutatjuk Hegedûs Adrián, Kassai Ferenc, Lengyel Tibor és Némethy Balázs benyújtott munkáit is.

A kiállítást megnyitja: Pohárnok Mihály

A kiállítás megtekinthetõ: 2009. február 7-ig naponta 10.00-tõl az elõadások végéig

Belépés díjtalan



január 18. (vasárnap) 17.00 óra Klub

Milyen színházépületünk legyen?

- vetítéssel egybekötött beszélgetés a Március 15. térre beérkezett pályamûvekrõl

Beszélgetnek: Horváth Zsolt
Kutnyánszky László
Lakézi Gábor
Litkei Tamás
Jordán Tamás

Belépés díjtalan


január 19. (hétfõ) 19.00 óra Színházterem

Bonnie és Clyde

- zenés gengszterrománc egy részben –



Bonnie: Kapócs Zsóka
Clyde: Kamarás Iván

Színpadra alkalmazta: Zöldi Gergely

Zenei rendezõ: Lepés Gábor

Jelmez: Kemenesi Tünde

Látvány: Szöllõsi Géza

Koreográfia: Vági Bence



Rendezõ: Böhm György



Producer: Orlai Tibor



Két hétpróbás bûnözõ a nagyvilágban. Egy férfi, aki sármmal, eleganciával és gátlástalansággal tör magának utat a törvény és a jog hálójában – vagy inkább szakítja át azt – és egy nõ, akirõl nem is tudjuk pontosan, kicsoda. Lokálénekesnõ? Nyomozó? Vagy bûnözõ lenne õ is? Kettejüket a bûn sodorja össze, s a macska-egér harcból életre-halálra szóló szövetség születik, sõt, mintha szerelem is… Együtt rabolnak-fosztogatnak, és közben mint egy társasutazáson, körbejárják a földet. Eljutnak nem csupán különbözõ földrészek egzotikus helyszíneire, de korokon is átsuhannak, és mindenütt új alakban – persze mindig klasszikus, vagy modern gengszterek, útonállók alakjában – folytatják áldásos tevékenységüket.

Az elõadás célja – azon kívül, hogy izgalmas játéklehetõséget biztosítson a játszóknak – egyfajta gengszterromantika megjelenítése. Végletes helyzetekben, bûntények tervezése és végrehajtása között folytatódnak a jól ismert emberi csaták, játszmák, összeveszések és kibékülések, csalások, hódítások és átverések. A jelenetekben felbukkannak a legendákból, regényekbõl és filmekrõl jól ismert gengszterpárosok, persze mögöttük mindvégig ott húzódnak az eredeti szereplõk. Így két síkon mozog a cselekmény, melyet rengeteg zene és song tesz még mozgalmasabbá. Nyílt színi fosztogatás tangóban, bankrablás cha-cha-chában, múzeumi lopás bluesban – és közben szerelmes és gyûlölködõ zenei és prózai összecsapások.

Kapócs Zsóka és Kamarás Iván nyílt színi gengszterrománca ez az este.



Belépõ: 2.000 Ft





január 20. (kedd) 18.00 óra Klub

„Így készült, így láttuk”


– beszélgetés levéltárosokkal, történészekkel és az alkotókkal a 9700 címû elõadásról



Beszélgetnek: Feiszt György levéltáros,

Dr. Tilcsik György levéltáros

Jordán Tamás rendezõ,

Dömötör Tamás rendezõ,

Egressy Zoltán író,

Duró Gyõzõ dramaturg



Belépés díjtalan



január 21. szerda 18.00 óra Klub

Kaszkadõrnek születtem

- Piroch Gábor vetítéssel egybekötött könyvbemutatója –




Schwarzenegger, Harrison Ford, Banderas és más hollywoodi sztárok helyett zuhant 25 méter magasból, gyulladt fel, kockáztatta az életét, övé volt a legveszélyesebb jelenet a Titanicban. Idén a kaszkadõrök Oscar-díjára is jelölték.

"Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy saját könyvemet írhattam meg, mint szakmám tisztelõje, mûvelõje és szerelmese. A magyar filmgyártás bölcsõje ringatott: innen a Róna utcából indultam hírünket kelteni a nagyvilágban. Írásom, mely egy még be nem fejezett karrier története, az elmúlt harmincöt esztendõ eseményeit dolgozza fel. Több mint negyven országban dolgoztam világsztárokkal a filmmûvészet meghatározó alkotásaiban. Tehetségemnek és rendkívüli akaratomnak köszönhetõen Kelet-Európából emelkedtem fel a világ legelismertebb hollywoodi kaszkadõrei közé. Ezt a rendkívül izgalmas és érdekes életrajzi kalandregényt 27O fénykép illusztrálja. Az ismertetõ végén álljon itt a világ filmgyártásának két legkiemelkedõbb alakjának idézete a számomra írt referencia levelekbõl: "Mr. Piroch minden kétséget kizáróan a világ filmgyártásának egyik legjelentõsebb kaszkadõre és kaszkadõrszakértõje. Külön örömet jelentett számomra, hogy olyan produkcióban dolgozhattunk együtt, mint a 'Vörös Zsaru' az 'Emlékmás' és a 'Terminator 3." - Arnold Schwarzenegger - "Mindig kitûnõ munkát végez, különös figyelmet szentelve a kollégái biztonságára. Személyisége és jókedvû hozzáállása pozitívan hat az õt alkalmazó rendezõkre és producerekre." - Andrew G. Vajna

Belépés díjtalan



január 22. csütörtök 19.00 Klub

Zsúr

T. Bernhard: ISTEN ÉLTESSEN BORISZ c. mûve alapján az elõadást létrehozta a HÓLYAGCIRKUSZ TÁRSULAT



Szereplõk:
Eszes Fruzsina
Nádasi László
Rácz Attila, Szabó Domokos
Szõke Szabolcs
Kuncsner Mónika
Csák Zsolt

Zene: Szõke Szabolcs
Világítás: Barsi Gizella
Látvány: Halasi György



„- Mikor van a zsúr?
- Kedden.
- Hát a bál mikor?
- Holnap.
- Kedden a zsúr.
Holnap a bál.
Mindig ugyanaz a bál,
ugyanaz a népség.
Az emberek azt hiszik,
elég nekik jelmezt ölteni."


Ez a születésnapi elõadás újra felveti a társulat alapproblémáját: belepusztulunk-e ebbe a játékba, vagy ennek is lehetséges folytatása. Mi az utóbbit reméljük. Rendületlenül. Bár az ünnepelt holtan zuhan az ajándékba kapott dobba, azért szeretnénk egy kicsit hahotázni.



Belépõ: 1.000 Ft





január 23. (péntek) 22.00 óra Aula

Westend Blues koncert



A Westend Blues 1998-ban alakult Szombathelyen. Elõadásmódjában fõleg a Chicago-blues-os gyökerekhez nyúlt vissza a swing és a funky elemeivel vegyítve azt. A zenekar alakulása óta rendszeres vendége számos klubnak és nagyszínpados rendezvénynek.

Tagok: Simon Tamás - ének, gitár, Farkas János - ének, szájharmonika, Müller Péter – zongora, Kovács Attila - bõgõ, basszusgitár, Hollósi László – dob, Ujhelyi Péter – trombita, Román Géza – trombita, Juhász Tibor – harsona, Hotzi Péter - szaxofon

Belépés díjtalan





január 24. (szombat) 21.30 óra Aula

Latin tánc- és koktélest



Közremûködik: Elsa Valle és a Rumba Caliente,

Savaria Táncklub táncosai, mûvészeti vezetõ: Berta Ágota,

Balogh Péter bármixer



Elsa Valle egy kubai zenészcsaládban nõtt fel, és a legrangosabb havannai zenemûvészeti iskolák elvégzése után rögtön a híres Tropicana mulatóban énekelt, majd a legismertebb kubai és dél-amerikai fesztiválokon is sikert aratott.

Csodálatos hangját az elmúlt évek során a világ számos pontján megismerhették, s olyan világszerte ismert elõadókkal szerepelt egy színpadon, mint például Al Di Meola, Santana, vagy a Buena Vista Social Club zenészei, így Omara Portuondo és Ibrahim Ferrer.

Stílusát méltán nevezhetjük a tradicionális és a mai kortárs kubai éneklés érdekes és fantasztikus keveredésének: hangja, énekstílusa egyszerre érzéki, melankolikus, és robbanékonyan improvizatív. A Rumba Caliente-vel Kuba zenei gyökereit mutatja be.



Belépõ: 2.500 Ft



Minden kedves résztvevõ a színház vendége egy koktélra!



január 25. (vasárnap) 17.00 óra Színházterem

Szimfonikus Színház



A szinergia szót általában együttmûködésnek fordítják. Ám ez az együttmûködés mélyebb tartalmat rejt annál, amire ma oly gyakran használjuk- egy fokozott hatást, amelyet két tényezõ külön-külön nem érne el. Ezen a délutánon kísérletet teszünk arra, hogy a színház és a klasszikus zene kedvelõinek ezt a szinergetikus élményt nyújtsuk.





Közremûködik: Savaria Szimfonikus Zenekar

Weöres Sándor Színház társulata

Vezényel: Alpaslan Ertüngealp

Belépõ: 800 Ft



január 28. (szerda) 19.00 óra Klub

Jordán Tamás és Vallai Péter sakkpartija

Közremûködik: József Attila, Petri György és Samuel Beckett




Belépõ: 1.000 Ft







A rendezvények helyszíne:
Weöres Sándor Színház
Szombathely, Akacs Mihály u. 7.



Információ és jegyvásárlás:
Weöres Sándor Színház Jegyiroda
Szombathely, Király u. 11.
Telefon: 94/318-738
E-mail: jegy@wssz.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.