ÁTJÁRÓ 2 - Amatőr Ifjúsági Tehetségkutató Könnyűzenei Fesztivál

droszler | 2009. január 13 17:03:27 | kultúra |
ÁTJÁRÓ 2 - Amatõr Ifjúsági Tehetségkutató Könnyûzenei Fesztivál




Az Átjáró Amatõr Ifjúsági Könnyûzenei Fesztivál folytatásaként olyan a régióban egyedülálló, hiánypótló, felmenõ rendszerû tehetségkutató fesztivál életrehívása, mely bemutatkozási, megmérettetési lehetõséget biztosít a megyében élõ, mûködõ amatõr ifjúsági zenekarok számára. Nevezhetnek rock, alternatív rock, punkrock, metal, progresszív metal, hardcore, ska, punk, pop együttesek, valamint mûfajilag nem tisztán besorolható, egyedi produkciók. A program több a régióban és határon túl mûködõ intézmény és szervezet együttmûködésével valósul meg. Kiemelt célja az ifjúsági közmûvelõdés aktiválása, minél több fiatal aktív részvételének elõsegítése. Az amatõr ifjúsági zenekarok jelentõs része eddig még kevés megnyilvánulási lehetõséget kapott, csak a próbahelyen vagy egymás között mutathatták be tudásukat. A mostani megméretés lehetõséget biztosít arra, hogy minõségi hang és fénytechnika mellett, a fiatalokat inspiráló versenyhelyzetben kipróbálhassák magukat, tapasztalatokat cserélhessenek kortársaikkal, a többi zenekarral, információkat szerezzenek, szakmai segítség alatt fejlõdjenek, kapcsolatokat építsenek. Ennek érdekében a fellépõket elismert nevekbõl álló szakmai zsûri fogja értékelni, a fejlõdés útján segíteni a programsorozat alatt.

A megmérettetésre 14-30 év közötti fiatal zenészekbõl, amatõrként mûködõ zenekarokat várunk, akik nem rendelkeznek élõ szerzõdéssel ill. a demón kívül más szerzõi lemezzel.

Az elõdöntõk a megyében 4 helyszínen, kistérségi központokban kerülnek megrendezésre. Minden helyszínre 8 együttes jelentkezését tudjuk fogadni.
Idõpontok:

 Körmendi Kulturális Központ, Körmend 2009. február 7.
 Savária Ifjúsági Centrum (OMK), Szombathely 2009. február 28.
 Nádasdy-vár Mûvelõdési Központ és Könyvtár, Sárvár 2009. március 6.
 Jurisics Miklós Mûvelõdési Központ és Várszínház, Kõszeg 2009. március 14.

A helyszínenként továbbjutó 2-2 zenekar számára Szombathelyen 2009. március 28-én a Savária Ifjúsági Központ (OMK)-ban megyei döntõ megrendezésére kerül sor. A döntõn az összes zenekar fellépése rögzítésre kerül, mely hanganyagot a zenekarok megkapják. A legjobb vasi csapat 2009. április 18-én a Regionális Döntõn mérheti össze tudását Zala (VOX Pannonia) és Gyõr-Moson-Sopron megyei (Cserszegtomaji Rockfesztivál) együttesekkel.

A program során a fiatalokat a megyében élõ alkotó neves zenészekbõl álló 3 tagú állandó zsûri fogja értékelni, és építõ kritikával, jó tanácsokkal segíteni fejlõdésüket. A döntõben a zsûri országosan elismert zenészekkel, zenei szakemberekkel bõvül 5 tagúvá. A nyertes együtteseknek lehetõsége nyílik a zsûri alaptagjaival késõbbiekben is konzultálni. A legjobbak betekintést nyerhetnek a stúdiómunkába, pár számukról profi felvétel készül, valamint heti rendszerességgel ingyen használhatják a MMIK új zenei próbatermét.
További díjak: Koncertlehetõségek, értékes tárgynyeremények, média megjelenések, stúdióidõ.

A zsûri minden együttestõl max. 3 számot hallgat meg. Kötelezõ továbbá 1 szám feldolgozása az 1968. évi magyar vagy külföldi slágerlistáról. A slágerlista letölthetõ: http://www.1968ev.hu. A produkció ideje, beszereléssel együtt nem haladja meg a 30 percet!

A nevezési lapokat a következõ címre kérjük elküldeni: MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata – Széplaki Réka 9700 Szombathely, Ady tér 5. Fax: 94/324-516, E-mail: logo@mail.vmmik.hu

Nevezési lap kérhetõ a fenti címen, vagy letölthetõ >>>itt<<< . A tehetségkutató verseny nevezési díja együttesenként: 3.000,-Ft. A nevezési díj befizethetõ számla ellenében a LOGO Ifjúsági Szolgálatnál személyesen a jelentkezéskor, vagy postai utalványon.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.