Transylmania koncert

droszler | 2009. február 26 20:41:27 | kultúra |
Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját
2009. március 13-án
TRANSYLMANIA ZENEKAR KONCERTJÉRE

"Salla" Mûvelõdési Központ
8999 Zalalövõ, Szabdság tér 2.


92/371-004
http://www.salla.hu

A TransylMania zenekar története:

2002 június 27-én alakultunk Erdélyországban, a Székelyföldön található Barót nevû kisvároskában. A zenekar alapitója Cseresznyés Szilamér basszusgitáros, aki egy etno-rock zenekart szeretett volna verbuválni. Már az elején jól meghatározott célt fogalmaztunk meg, és repertoárunk is ezen alapelvekhez igazodik. Népdalfeldolgozásainkkal szeretnénk hozzájárulni népzenei hagyományunk átmentéséhez, megismertetéséhez és népszerûsítéséhez. A megzenésített versek a magyar nemzeti öntudat megerõsitését hivatottak szolgálni. Ha értékeink a lelkekben és szívekben élnek, ha Erdélyben valóban magyarnak érzik magukat a magyarok, akkor könnyebb itthon maradni, maradandót alkotni.

Így kezdtünk tehát muzsikálni. Néhány erdélyi és anyaországi fellépés után sorsdöntõ találkozásnak lehettünk tanúi 2002 szilveszter éjszakáján Székelyudvarhelyen. A Duna Televízió néhány dalt közvetített élõben a szilveszteri koncertünkbõl és a televízió budapesti stúdiójában pedig a Kormorán várakozott a fellépésükre. Mindannyian rádöbbentünk, hogy közös céljaink vannak. Ezt a találkozást tehát a sors számlájára irjuk.

2003-ban következett egy közös erdélyi-székelyföldi turné, majd megjelent az együttes elsõ lemeze “Legyen úgy, mint régen volt” címmel. E hanghordozó producere Koltay Gergely, a hangtechnikus pedig Szabó Miklós voltak.

A zenekar 2004 nyarán Magyarországon a budapesti Testnevelési Egyetem sportcsarnokában 2000 ember elõtt mutatkozhatott be a Kormorán elõzenekaraként. A koncertrõl a Duna televízió felvételt készített amit be is mutatot.

2005-ben rengeteg magyarországi fellépés után az év végén egy csodálatos élménnyel lettünk gazdagabbak. A székelyföldi árvízkárosultak megsegítésére Budapesten a Papp László Sportarénában több neves mûvész és zenekar társaságában zenélhettünk a Koltay Gergely által szervezett segélykoncerten.
2005 év végén stúdióba vonultunk és rögzítettük második zenealbumunk hanganyagát.

2006 februárjában megjelent az "El ne add az õsi házat" címû zenealbumunk Erdélyben. A lemezt egy nagyszabású koncertkörút keretében mutattuk be 13 erdélyi városban. Néhány helyre a magyarországi Ismerõs Arc zenekar is elkísért minket.
Májusban bemutattuk az új lemezt Magyarországon is. A nyáron részt vettünk híres fesztiválokon mint például a Délvidéki EMI tábor, Demokrata Liget, Tusványos vagy az Erdélyi EMI tábor.
Szeptembertõl tagcseréket követõen a zenekar kis pihenõt tartott. Az új zenészek 2007 év elejére beilleszkedtek és tavasztól folyamatosan koncertezünk.

2007 augusztusában is részt vettünk az Erdélyi EMI táborban (3.EMI-tábor) ahol egy jó hangulatú koncertet adtunk.

Ezt követõen augusztus 20-án a Duna televízió élõ közvetítésével bemutatja a zenekar újszerû produkcióját a Háromszéki Magyarok világtalálkozója alkalmából:

"MERT TUDNOM KELL..."

Barangolás a magyarság múltjában, jelenében és jövõjében ÕSBEMUTATÓ rendezte:Nagy Kopeczky Kálmán (2007. augusztus 20., 21.30 óra Perkõ, Kézdiszentlélek, Kovászna megye)

A „Mert tudnom kell...” címû elõadás, a régi és új dalok történeteinek és üzeneteinek dramaturgiai szálra való felfûzése. Mûfajilag nehezen behatárolható szabadtéri színpadi produkció..

2008-ban a koncertezések mellett októberben megjelent a harmadik TransylMania lemez : "MERT TUDNOM KELL" címmel. Már a megjelenés elõtt lemezbemutató koncertünket tartottuk 2008 augusztus 9-én Gyergyószentmiklóson a 4.EMI Táborban! Az új dalok nagyon nagy közönségsikert arattak elsõre is.

2009-ben a zenekar minél több helyen akarja bemutatni a lemez dalait, természetesen a régi dalok mellett.

Szeretnénk, ha a muzsikánk minél több magyar emberhez eljutna, erõsítve a nemzeti érzést és hagyományaink szeretetét....

Transylmania zenekar, avagy "Erdély szívdobbanása" :
Most mindannyiunkért dobog ez a szív, s végre nem csak a távolban, hanem egészen közel hozzánk!
Ezért engedjük közel magunkhoz õket, hogy mi is érezhessük ezt, "MERT TUDNUNK KELL" !!!

"Apám, mondd el a hegyek nevét,
A völgyek nevét, a vizek nevét,
Apám, mondd el a rét nevét,
Hol élsz, hol halsz, hol izzad a nép.

Apám, mondd el az erdô nevét,
Hol a fák adják a bölcsôt s a reményt,
Apám, mondd el, ki vagyok én,
Mért kell ôrizni mondát, regét?

Mert el kell mondanod, tudnom kell,
El kell mondanom, tudniuk kell:
A hegyek, a fák, völgyek, vizek
Éltetnek engem, s a népemet.

Mert el kell mondanod, tudnom kell,
El kell mondanom, tudniuk kell,
Áldjon, vagy verjen a sors keze,
Itt élned, halnod kell. " ( TransylMania )


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.